ATHENS

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΣΤΟΝ ΛΕΥΚΟ ΟΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Έτοιμος για διάγγελμα – παρέμβαση ο Ομπάμα αν διαπιστωθεί αδιέξοδο τη Δευτέρα!

Σε ετοιμότητα για να παρέμβει βρίσκεται ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, προς την ελληνική πλευρά, αν διαπιστωθεί ότι οι επαφές του Έλληνα Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ και τον Πρόεδρο της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, οδηγούνται σε δραματικό αδιέξοδο και κινδυνεύει να μην κλειδώσει η συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, έτσι ώστε να την επικυρώσει η Σύνοδος Κορυφής των ηγετών της ευρωζώνης.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του ΑΝΤ1 στις ΗΠΑ, Θανάσης Τσίτσας, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, ο Αμερικανός πρόεδρος ενημερώνεται συνεχώς για την πορεία της διαπραγμάτευσης από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα και τα στελέχη του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών, που βρίσκονται εγκατεστημένα μόνιμα τους τελευταίους μήνες στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε Αμερικανός αξιωματούχος στον ΑΝΤ1, υπάρχει μία συνεχής ροή πληροφοριών προς τον Λευκό Οίκο και ένα συγκεκριμένο σχέδιο δράσης σε περίπτωση εμπλοκής. Ο Μπαράκ Ομπάμα, αναφέρουν οι πληροφορίες από τον Λευκό Οίκο, προτίθεται να παρέμβει σε περίπτωση αδιεξόδου προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό και η παρέμβαση αυτή θα είναι, όπως λένε, αυστηρή και με τη μορφή τελεσιγράφου σε πολιτικό επίπεδο.

Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι τις τελευταίες ημέρες εμφανίζονται ενοχλημένοι για την τακτική της ελληνική κυβέρνησης και τις δημόσιες δηλώσεις των αξιωματούχων της, κάτι που μετέφερε στον Έλληνα πρωθυπουργό ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζακ Λιου, την περασμένη Τρίτη στη μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.