ATHENS

«ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ» Η GOLDMAN SACHS: Αυτοκτόνησε στέλεχος γιατί δεν άντεξε τις απάνθρωπες συνθήκες !!!

Μόλις λίγες ώρες αφότου παραπονέθηκε στον πατέρα του ότι «εργάζεται 100 ώρες την εβδομάδα».

H πολλή δουλειά τελικά, σκοτώνει. Κυριολεκτικά… Αναλυτής της Goldman Sachs, μόλις 22 χρονών, φέρεται να αυτοκτόνησε, με την οικογένειά του να κατηγορεί τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας, που προσφέρει στους εργαζομένους της η αμερικανική τράπεζα, όπως μεταδίδει ο Independent και οι New York Times.

Ειδικότερα, οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες θανάτου του αναλυτή Sarvshreshth Gupta, ο οποίος εντοπίστηκε νεκρός, μέσα στο αυτοκίνητό του, κοντά στο σπίτι του, μόλις λίγες ώρες αφότου παραπονέθηκε στον πατέρα του ότι «εργάζεται 100 ώρες την εβδομάδα», όπερ μεταφράζεται σε πάνω από 14 ώρες δουλειάς την ημέρα.

Όλα δείχνουν ότι ο 22χρονος οδηγήθηκε στην αυτοκτονία υπό την εργασιακή πίεση.

Ο νέος, σε τηλεφώνημα που είχε κάνει στον πατέρα του, φέρεται να δήλωσε μεταξύ άλλων πως έχει πάρα πολλή δουλειά και πολύ λίγο χρόνο, καθώς και ότι είχε να κοιμηθεί δύο ημέρες, είχε ακόμα να ολοκληρώσει μια παρουσίαση, ένα ραντεβού με έναν πελάτη και παράλληλα δεχόταν την ενόχληση του προϊσταμένου του.

Σύμφωνα με τον πατέρα, ο γιος βρισκόταν ακόμα μόνος του στο γραφείο και δούλευε, όταν έκανε το τηλεφώνημα.

Σημειώνει, επίσης, ότι όταν ο ίδιος εκνευρισμένος ζήτησε από τον γιο του να πάρει 15 μέρες άδεια και να πάει στο πατρικό του, έλαβε την απάντηση πως κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να του επιτραπεί.

Ο θάνατος του Gupta έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά λίστα απροσδόκητων αυτοκτονιών νεαρών τραπεζικών στελεχών, που έχουν σημειωθεί από την αρχή του χρόνου.

Η Goldman Sachs έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν για τις ιδιαίτερα σκληρές εργασιακές τακτικές που ακολουθεί, ενώ το 2013 είχε αναγκαστεί να θεσπίσει κανόνα σύμφωνα με τον οποίο το προσωπικό της έπρεπε να πάρει αναγκαστικά ρεπό το Σάββατο, με εξαίρεση έκτακτες περιπτώσεις, με την Κυριακή, ωστόσο, να λογίζεται κατά πως φαίνεται ως εργάσιμη μέρα.

«Ξαφνιαστήκαμε από το θάνατο του Sav και συμπονούμε την οικογένειά του.

Ελπίζουμε ότι ο κόσμος θα σεβαστεί την επιθυμία της οικογένειας για ηρεμία σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», αρκέστηκε στο να αναφέρει η τράπεζα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.