EKTAKTO: Έτοιμο σύμφωνα με τον Guardian το ΔΝΤ να αποδεχθεί πολιτική λύση πέρα από την λογική των ανθρωποκτόνων αριθμών !!!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να αποδεχθεί πολιτική λύση πέρα από την λογική που μέχρι σήμερα εξυπηρετούσε των ανθρωποκτόνων αριθμών.

Την ίδια στιγμή η γαλλική Le Monde κάνει αναφορά για έτοιμμη συμφωνία κατόπιν πιέσεων από τους Α.Μέρκελ και Φ.Ολάντ.

«Ελλάδα: Η Μέρκελ και ο Ολάντ ασκούν πιέσεις για μια κατάληξη σε συμφωνία» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος της εφημερίδας «Λε Μοντ», ενώ στις οικονομικές σελίδες ο τίτλος είναι ακόμα πιο καταφατικός : « Ολάντ και Μέρκελ, θέλουν μια συμφωνία» τονίζεται.

Σύμφωνα με την εφημερίδα « ένα σχέδιο συμφωνίας υπήρχε χθες στις διαπραγματεύσεις»
Ενα όργιο... φημών επικρατεί τις τελευταίες ώρες αναφορικά με την πιθανότητα συμφωνίας της Ελλάδας και των δανειστών της.

Η τελευταία σημαντική, εφόσον επισημοποιηθεί, εξέλιξη αναφέρει ότι το ΔΝΤ είναι έτοιμο να πει «ναι» στην πολιτική συμφωνία για την Ελλάδα.

Οπως μεταδίδει ο Guardian το Ταμείο φέρεται να ετοιμάζεται να συμφωνήσει για πολιτική λύση στην Ελλάδα, ενώ, θα ζητήσει από την Αθήνα οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν στο δικό της πλαίσιο.

Σημειώνεται ωστόσο ότι η πρόταση συνεχίζει να μην περιλαμβάνει σύγκλιση στα ζητήματα των συντάξεων και της βιωσιμότητας του χρέους.

Την ίδια ώρα, το πρακτορείο Reuters σημειώνει ότι το κείμενο που θα καταθέσουν από κοινού οι δανειστές στην Ελλάδα είναι σχεδόν έτοιμο, κάτι που αναμένεται να φέρει εξελίξεις στην διαπραγμάτευση.

Έτοιμη φαίνεται πως είναι η κοινή πρόταση των «πέντε» (Άνγκελα Μέρκελ, Φρανσουά Ολάντ, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, Μάριο Ντράγκι, Κριστίν Λαγκάρντ) προς την ελληνική κυβέρνηση, για την οποία εξάλου συνεκλήθη και η πενταμερής σύσκεψη, που έλαβε χώρα το βράδυ της Δευτέρας στο Βερολίνο.

Αυτό μεταδίδουν οι Financial Times, με το δημοσιογράφο της εφημερίδας, Πίτερ Σπίγκελ, να αναφέρει μέσω Twitter ότι «τα τεχνικά κλιμάκια των πιστωτών ολοκλήρωσαν την επεξεργασία της συμφωνίας διάσωσης σήμερα το απόγευμα και η παρουσίασή της θα γίνει αύριο, Τετάρτη».


«Εκλεισε» η συμφωνία μεταξύ των θεσμών αναφορικά με το θέμα της Ελλάδας, όπως επιβεβαιώνουν ευρωπαϊκές πηγές. Η πρόταση αναμένεται να παρουσιαστεί στην Αθήνα την Τετάρτη, ωστόσο, δεν έχει καταστεί ακόμα σαφές με ποιο τρόπο θα πρέπει να επικοινωνηθεί στην Αθήνα, μέσω τηλεδιάσκεψης με το Μέγαρο Μαξίμου ή με φυσική συνάντηση. Από την στιγμή που θα αποσταλεί όμως οι εταίροι περιμένουν μία γρήγορη απάντηση από την Αθήνα.

Συγχρόνως ευρωπαϊκές πηγές επιβεβαιώνουν έγγραφο- πρόταση που στάλθηκε από την Αθήνα χθες το βράδυ. Οι ίδιες πηγές μιλάνε για ένα έγγραφο μάλλον ασαφές και όχι όσο επεξεργασμένο όσο αυτό των θεσμών.

Η Ελλάδα μέσα στον Ιούνιο πρέπει να αποπληρώσει στο ΔΝΤ 1.2 δις και για αυτό ο σκοπός είναι να βρεθεί μία συμφωνία σε επίπεδο θεσμών ( staff level agreement) ξεκινώντας με αποστολή αυτού του κειμένου από τις Βρυξέλλες στην Αθήνα που θα είναι «ο καταλύτης για ραγδαίες εξελίξεις», όπως λέει Ευρωπαίος αξιωματούχος. Αλλωστε, η Αθήνα έχει την πρώτη πληρωμή της δόσης στο ΔΝΤ ύψους 300 εκατ. ευρώ την Παρασκευή 5 Ιουνίου.

Μέχρι το βράδυ της Δευτέρας γινόντουσαν προσπάθειες στις Βρυξέλλες ώστε να συνταχθεί ένα κοινό κείμενο των τριών θεσμών που θα παρουσιαζόταν πρώτα στους ηγέτες χθες στο Βερολίνο (Α. Μέρκελ, Φ. Ολάντ, Ζ.Κ. Γιουνκέρ αλλά και την επικεφαλής του ΔΝΤ Κ. Λαγκάρντ και τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μ. Ντράγκι).


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...