ATHENS

ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ !!! Bloomberg: Έτοιμη η Μέρκελ να δώσει ζεστό χρήμα με αντάλλαγμα φόρους και περικοπές !!!

Τη σταδιακή εκταμίευση κεφαλαίων προς την Ελλάδα εξετάζει η Γερμανία, σε περίπτωση που η Αθήνα εφαρμόσει έστω και μια «σημαντική μεταρρύθμιση».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται ανώνυμες πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, το Βερολίνο εμφανίζεται έτοιμο να δεχθεί την επέκταση του προγράμματος για την Ελλάδα, καθώς και την εφαρμογή του συνόλου των μεταρρυθμίσεων, όπως τη μείωση των συντάξεων, για τον επόμενο χρόνο.

Από την άλλη, ως… αντάλλαγμα, περιμένει από την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει μια «σημαντική μεταρρύθμιση», για να λάβει την απαραίτητη χρηματοδότηση.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να δείξει σοβαρότητα και αποφασιστικότητα, φέρνοντας ενδεχομένως την πρώτη αυτή μεταρρύθμιση στο Κοινοβούλιο.

Σε αυτήν την περίπτωση, τα κεφάλαια για την Ελλάδα μπορούν να εκταμιευθούν στις αρχές Ιουλίου.

Η Γερμανία θα αποδεχτεί μόνο μια συμφωνία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές που θα έχει την έγκριση και των τριών θεσμών, δήλωσε στο Reuters Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος σχετικά με τα δημοσιεύματα ότι το Βερολίνο εξετάζει τμηματική συμφωνία με "ανταλλάγματα".

Όσον αφορά στο δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η κυβέρνηση της Γερμανίδας καγκελάριου Άγκελα Μέρκελ με μια δέσμευση της ελληνικής πλευράς για την εφαρμογή μιας μόνο μεταρρύθμισης, ο εκπρόσωπος είπε στο Reuters: «Η Γερμανία θα αποδεχτεί μόνο μια πρόταση των τριών θεσμών. Όλα τα άλλα είναι καθαρές επινοήσεις».

Τέλος, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως οι Μέρκελ και Ολάντ θα συναντηθούν με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά το δείπνο στην ευρωπαϊκή Σύνοδο.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.