Αποκάλυψη: Αυτές είναι οι πιο επικίνδυνες θρησκευτικές αιρέσεις !!!

Το Sputnik αποκαλύπτει τις 5 πιο επικίνδυνες αιρέσεις στον κόσμο. Αυτές οι δοξασίες εκτός του ότι είναι πολυάριθμες απέχουν και πάρα πολύ από το θρησκευτικό δόγμα ή την κυρίαρχη ιδεολογία.
"Heaven‘s Gate (Πύλη του παραδείσου). Η σέκτα αυτή θεμελιώθηκε στις ΗΠΑ το 1975 από τον Marshall Applewhite, που γνωρίστηκε το 1971 με τη νοσοκόμα Bonnie Nettles σ΄ενα ψυχιατρικό νοσοκομείο. Οι δυο τους άρχισαν να κηρύτουν σε φοιτητές,hippies και επαίτες.

Αυτοαπαοκαλούνται οι «Δύο» ή «Winnie και Pooh».

Οι οπαδοί της σέκτας πίστευαν ότι ήταν απαραίτητο να εγκαταλείψουν το ανθρώπινο σώμα και να περάσουν σε ένα επόμενο επίπεδο ανάπτυξης. Η κοινότητα ζούσε με πολύ αυστηρούς κανόνες.Έτσι όλα τα μέλη όφειλαν να φέρουν γάντια και κουκούλες για να μην αγγίζονται με γυμνά μέρη του σώματος και να μην προκαλούν αμαρτωλές επιθυμίες.

Έπρεπε επίσης να εγκαταλείψουν την οικογένειά τους και να επιτηρούν τα άλλα μέλη της σέκτας.
Το 1975, τα μέλη της σέκτας πήγαν στα ανατολικά του Colorado γαι να περιμένουν ένα ιπτάμενο δίσκο που θα τους μετέφερε σε άλλο επίπεδο.

Αποτυχία …πολλά μέλη τότε εγκατέλειψαν τη σέκτα. Αλλά οι «Δύο » ξανάρχισαν να κηρύττουν και πέτυχαν να συγκεντρώσουν και πάλι μια μικρή ομάδα 50 ατόμων.Αυτοί ζούσαν με τις δωρεές των νεοπροσήλυτων και εποχιακές εργασίες.
Στις 26 Μαρτίου 1997 39 μέλη της οργάνωσης αυτοκτόνησαν από κατάποση ενός μείγματος από βαρβιτουρικά με κομπόστα μήλου και βότκα.

Aum Shinrikyo

Aum Shinrikyo (σήμερα Aleph) είναι αναγνωρισμένη ως μια καταστροφική ολοκληρωτική κι εξτρεμιστική τρομοκρατική σέκτα. Θεμελιώθηκε στην Ιαπωνία το 1987 από τον Shoko Asahara.

Ο τελευταίος ήταν πωλητής φαρμάκων αλλά σταμάτησε επειδή πούλησε σε κάποιον λάθος φάρμακα. Έπειτα άνοιξε μια αίθουσα yoga και διαλογισμού που γρήγορα εξελίχθηκε σε παραθρησκευτική οργάνωση.Η σέκτα προσέλκυσε μεγάλο αριθμό γιαπωνέζων φοιτητών από τα καλύτερα πανεπιστήμια και θεωρήθηκε ότι ήταν η "θρησκεία για τις ελίτ". Σιγά σιγά ο Aum Shinrikyo άνοιξε παραρτήματα σε Νέα Υόρκη, Βόννη και Σρι Λάνκα.

Ο βασικός σκοπός των μελών ήταν να φθάσουν στο φωτισμό μεταβαίνοντας από τη μια φάση στην άλλη με την ολοκληρωτική υποταγή στις εντολές του αρχηγού Asahara που οι προσήλυτοι τον θεωρούσαν ως τον Μεσσία επί της γης.

Ο Asahara είχε προβλέψει την Αποκάλυψη για την 1η Αυγούστου του 1999 και τα μέλη προετοιμάζονταν δραστήρια.Το 1995 οργάνωσαν μια επίθεση στο μετρό του Τόκιο που προξένησε το θάνατο 12 ατόμων και τραυμάτισε 5000.Οι τρομοκράτες χρησιμοποίησαν τοξικό αέριο sarin, που ανινχνεύθηκε σε κτίριο της σέκτας.

Ο σκοπός της επίθεσης ήταν να προσελκύσει την προσοχή πάνω στον Aum Shinrikyo και να κηρύξει την τελική μάχη μεταξύ του καλού και του κακού.Ο Asahara συνελήφθηκε κατηγορήθηκε για την επίθεση αλλά η υπόθεση δεν ολοκληρώθηκε παρά το 2004.Ο Ashara καταδικάστηκε σε θάνατο μια ποινή που ως τώρα δεν εκτελέστηκε.

Η Εκκλησία της Ενοποίησης ή οι Moonistes

Η Εκκλησία της Ενοποίησης θεμελιώθηκε από τον Sun Myung Moon το 1954 στη Séoul.Σήμερα απαριθμεί περί τους 5 με 7 εκατομμύρια μέλη σε όλον τον κόσμο. Σε πολλές χώρες η οργάνωση αυτή είναι αναγνωρισμένη ως μια σέκτα καταστροφική και ολοκληρωτική.

Τα μέλη της σέκτας πιστεύουν ότι ο Sun Myung Moon επιλέχθηκε από τον Χριστό για να ανακαινίσει τη τέλεια βασιλεία του Θεού.
Οι θρησκευτικές πεποιθήσεις της οργάνωσης είναι ένα αμάγαλμα από δόγματα χριστιανικά με μυστικισμό,σαμανισμό,αποκρυφισμό αλλά και στοιχεία ανατολικών θρησκειών.

Το Μάρτη του 1960, ο Sun Myung Moon παντρεύτηκε την Hak Ja Han μια Εύα αναγεννημένη. Από τότε γίνονται παράδοση στη σέκτα οι ομαδικοί γάμοι ως πρώτο βήμα για τη σωτηρία.

Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ Σαηεντολογίας

Η Εκκλησία της Σαηεντολογίας ιδρύθηκε από τον Ron Hubbard στις 18 Φεβρουαρίου 1954 στο Los Angeles. Ένας αριθμός χωρών την συγκαταλέγει στις σέκτες και τις ολοκληρωτικές οργανώσεις. Οι σαιντολόγοι πιστεύουν ότι μετά την καταστροφή του κόσμου που δεν θα αργήσει να επέλθει μόνο οι thétans θα επιβιώσουν.

Σύμφωνα με την Κοσμογονία του Hubbard οι thétans δημιούργησαν το Σύμπαν.
Αλλά στη συνέχεια οι thetans έχασαν τη μνήμη της αληθινής τους φύσης και άρχισαν να αισθάνονται ως δημιουργίες με ανθρώπινη μορφή.

Για να αποκτήσουν το δικαίωμα στη ζωή μετά το τέλος του κόσμου θα πρέπει να αφυπνίσουν τον τιτάνα στα βάθη τους και να ακολουθήσουν μια εκπαίδευση στην Εκκλησία της Σαηεντολογίας που το κόστος της μπορεί να φτάνει ως και σε εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.

Μετά το τέλος της εκπαίδευσης μπορούν να υπολογίζονται ως υπεράνθρωποι με επίπεδο πνευματικής ανάπτυξης ανώτερο από αυτό των μη φωτισμένων. Μέλη της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας είναι πολλές διασημότητες όπως οι Tom Cruise, John Travolta και Priscilla Presley.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...