ATHENS

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός : Χωρίς χρηματοδότηση !!! Άυριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας απο εργαζόμενους !!!

Χωρίς χρηματοδότηση υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι ότι βρίσκετε ο ''Ευαγγελισμός'' ένα από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Άυριο Παρασκευή θα διοργανωθεί διαμαρτηρία στο χώρο των επειγόντων περιστατικών με το σωματείο εργαζομένων να κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις με συμμετοχή την Πέμπτη 11 Ιουνίου στο πανεργατικό συλλαλητήριο που διοργανώνει το ΠΑΜΕ.

Οπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η χρηματοδότηση του νοσοκομείου βρίσκεται σε «απαράδεκτα χαμηλά επίπεδα» και εκφράζουν την αγωνία τους για τη συνέχιση της λειτουργίας του.

Ενδεικτικά αναφέρουν ότι ενώ ''το μηνιαίο κόστος λειτουργίας -σύμφωνα με τον μειωμένο προϋπολογισμό του 2015- είναι 7,5 εκατ. ευρώ, στο νοσοκομείο έχουν διατεθεί για όλο το 1ο τρίμηνο μόλις 4,85 εκ. ευρώ'' .

Χαρακτηριστικά τα ρεπό που οφείλονται στο μη ιατρικό προσωπικό ανέρχονται σε 16.000.

«Παρά την ψήφιση τροπολογίας για πληρωμή υπερωριών (αργίες, νύχτες κ.λπ.) του λοιπού προσωπικού (πλην γιατρών) που είναι πετσοκομμένες κατά 20% σε σχέση με πέρσι, η υπόσχεση ότι θα γίνει συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους για να πληρωθεί το 1ο τετράμηνο στις 27 Ιουνιου, αποτελεί εντέλει προσβολή για τη νοσηλεύτρια που ξενυχτάει με 90 λεπτά την ώρα πρόσθετη αμοιβή» αναφέρει το Σωματείο Εργαζομένων.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.