Ένα τεράστιο και παράξενο όπλο που σκότωνε πολλά πουλιά με μια βολή !!!

Το punt gun σχεδιάστηκε για να ρίχνει από μια μικρή βάρκα και είχε ως σκοπό να σκοτώνει πολλά υδρόβια πουλιά όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα.

Υπάρχουν αρχεία όπου έχουν καταγραφεί ότι έχουν σκοτωθεί πάνω από 90 πουλιά με μια βολή από το όπλο αυτό, όταν χρησιμοποιήθηκε τον 19ο και στις αρχές του 20ου αιώνα.

Η διάμετρος της οπής του όπλου συνήθως είχε διάμετρο 5 εκατοστά.

Τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν κατά κύριο λόγο στον αθλητισμό και για τη συγκομιδή μεγάλων αριθμών πουλιών στο κυνήγι.

Το όπλο ήταν στερεωμένο σε μια βάρκα, την οποία κατεύθυνε ο κυνηγός και έριχνε προς το στόχο μέσα από το νερό. Το όπλο είχε πολύ ισχυρή ανάκρουση. Μια βολή μπορούσε να προκαλέσει την κίνηση της βάρκας σε μεγάλη απόσταση.
Όπως ήταν αναμενόμενο, η χρήση αυτών των όπλων είχε πολύ αρνητικό αντίκτυπο στον αριθμό των πτηνών στο οικοσύστημα.

Μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα, η πλειοψηφία των πολιτείες στις ΗΠΑ είχε θέσει εκτός νόμου τη χρήση του όπλου, αλλά η χρήση τους συνεχίστηκε στην Βρετανία.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...