ATHENS

ΣΑΛΟΣ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ! Πώς η ΑΝΤΑΡΣΥΑ «καπέλωσε» τη συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ υπερ της κυβέρνησης και κατά της λιτότητας!

Με το πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ να δεσπόζει μπροστά στη Βουλή πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ κατά της λιτότητας που θέλουν να επιβάλλουν οι δανειστές.

Στη συγκέντρωση παραβρέθηκαν πολλοί βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί και η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ωστόσο το μεγάλο πανό που είχε αναρτήσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ είχε αντικυβερνητικό σύνθημα, γράφοντας «ΡΗΞΗ – ΕΞΟΔΟΣ από ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ, ΗΤΤΑ της κυβερνητικής πολιτικής, ΟΧΙ στο νέο μνημόνιο»

Το πανό αυτό προκάλεσε σάλο στο μέσα κοινωνικής δικτύωσης με έντονες αντιδράσεις θετικές και αρνητικές.

Στη συγκέντρωση αρκετοί ήταν αυτοί με σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Ενώ και τα περισσότερα πανό και συνθήματα ήταν κατά του ευρώ και υπέρ της ρήξης και εξόδου της χώρας από την Ε.Ε.

Ενδεικτικά τα πανό έγραφαν: «Ούτε ΔΝΤ, ούτε και ΕΕ, πάρε την κατάσταση στα χέρια σου λαέ», «Κατάργηση των μνημονίων, διαγραφή του χρέους», «Όχι στο ευρώ, ρήξη με τους δανειστές», «Όχι στην υποταγή, καμία συμφωνία με τους δανειστές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ χαιρετίζει τις συγκεντρώσεις

Πάντως αργά το βράδυ ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η σημερινή συγκέντρωση στο Σύνταγμα ένωσε τη φωνή της με τις φωνές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών και πόλεων και προσθέτει ότι από την Αθήνα ως το Βερολίνο, και από το Όσλο ως τη Βιέννη, η πρωτοφανής συμμετοχή στις κινητοποιήσεις δείχνει ότι η μάχη ενάντια στη λιτότητα και την περιφρόνηση των δημοκρατικών αποφάσεων είναι μια πανευρωπαϊκή μάχη.

Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αλληλεγγύης στον ελληνικό λαό, επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένας ξεσηκωμός ελπίδας της Ευρώπης που αγωνιζόμαστε να οικοδομήσουμε. Μιας Ευρώπης της εργασίας, της δημοκρατίας, της προστασίας των κοινών αγαθών, των πολιτικών και κοινωνικών δικαιωμάτων.

Επισημαίνει επίσης, ότι κοινωνικά κινήματα, μεγάλα ευρωπαϊκά συνδικάτα, πολιτικές δυνάμεις και προσωπικότητες στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα τον αγώνα του ελληνικού λαού και της κυβέρνησής του να χαράξει μία άλλη δημοκρατική πορεία για την Ελλάδα και την Ευρώπη, δίνοντας έτσι ένα καθαρό πολιτικό μήνυμα που αντηχεί στους δρόμους δεκάδων πόλεων, διαλύοντας φόβους, μισαλλοδοξίες, γκρεμίζοντας τεχνητές διαχωριστικές γραμμές, απαντώντας σε εκβιασμούς, τιμώντας, έτσι, τις πραγματικές αξίες της Ευρώπης.











ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.