Η ρομποτική χειρουργική λύνει το χρόνιο πρόβλημα της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης !!!

Λύση στο πρόβλημα της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης (ΓΟΠ), δίνει η Ρομποτική Χειρουργική, ανώδυνα, αναίμακτα και με εντυπωσιακά γρήγορη ανάρρωση για τον ασθενή!

Η νόσος της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης (ΓΟΠ) ταλαιπωρεί πολλούς συνανθρώπους μας, επηρεάζοντας σημαντικά την ποιότητα της ζωής τους. 

Η πιο συνηθισμένη αιτία της πάθησης είναι μια χαλάρωση του διαφράγματος που επιτρέπει στο στομάχι να ανεβαίνει στο θώρακα και ονομάζεται διαφραγματοκήλη.

Όπως μας εξηγεί ο έμπειρος και καταξιωμένος διεθνώς Γενικός Χειρουργός και ειδικός στη Ρομποτική Χειρουργική, Μέλος του Ινστιτούτου AIMIS, Dr Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, MD, PhD, FACS, «η νόσος της Γαστροoισοφαγικής Παλινδρόμησης (GERD, Gastro-Εsophageal Reflux Disease), χαρακτηρίζεται από επαναλαμβανόμενες παλινδρομήσεις των υγρών του στομάχου προς τον οισοφάγο προκαλώντας φλεγμονή στον εσωτερικό χιτώνα του οισοφάγου και συμπτώματα όπως αδιαθεσία, δυσπεψία, πόνο ή καύσο χαμηλά στο θώρακα, δυσκαταποσία και έμετο.

 Η παλίνδρομη πορεία των οξέων του στομάχου είναι δυνατό να προκαλέσει βλάβες στις φωνητικές χορδές και βράγχος φωνής, ή ακόμα και σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες έπειτα από εισρόφηση. Ενοχοποιείται μάλιστα για το ότι περίπου 5% των ανθρώπων που έχουν ΓΟΠ κινδυνεύουν να πάθουν καρκίνο του Οισοφάγου.

 Η επέμβαση αποκατάστασης της διαφραγματοκήλης, με το Ρομποτικό σύστημα daVinci Xi 4 Arm 3D HD, διαρκεί περίπου μία ώρα και ο ασθενής εξέρχεται του νοσοκομείου την επόμενη ημέρα, ενώ δεν θα χρειαστεί να ξαναπάρει φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της Γαστροοισοφαγικής Παλινδρόμησης».

Πρωτοποριακές Ρομποτικές Επεμβάσεις από τον Δρ Κ. Κωνσταντινίδη στην Κύπρο

Ο Dr Κωνσταντινίδης, ως Μέλος του Ινστιτούτου AIMIS, θα παρέχει πλέον τις υπηρεσίες του και στους Κύπριους ασθενείς. Διαθέτει τεράστια εμπειρία 1300 και πλέον Ρομποτικών Επεμβάσεων και άνω των 14000 λαπαροσκοπικών επεμβάσεων. 

Θεωρείται από τους πρωτοπόρους στις Ρομποτικές Χειρουργικές Επεμβάσεις Βουβωνοκήλης και Κοιλιοκήλης, τις οποίες εφαρμόζει με άριστα αποτελέσματα. Για την συνεργασία με το Ινστιτούτο AIMIS, ο Δρ Κ. Κωνσταντινίδης τόνισε:

«Το υπερσύγχρονο σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής daVinci Xi 4 Arm 3D HD, είναι ότι πιο καινούριο έχουμε στη Ρομποτική Χειρουργική παγκοσμίως και μου δίνει την ευκαιρία να συμμετέχω στο Πρόγραμμα Αντιμετώπισης Χειρουργικών Προβλημάτων στην Κύπρο, με τρόπο αναίμακτο, ανώδυνο κι αποτελεσματικό. Χαίρομαι που μπορώ να παρέχω τις υπηρεσίες μου στο Κυπριακό κοινό, μέσα από το Κέντρο Αριστείας του Ινστιτούτου AIMIS, το οποίο έκανε το άνοιγμα προς τη Ρομποτική Χειρουργική με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, δηλαδή αφήνοντας την καλύτερη και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία, στα χέρια των πλέον ειδικών».

Πλεονεκτήματα Ρομποτικών Επεμβάσεων με το σύστημα daVinci Xi 4 Arm 3D HD

Αναμφίβολα, το σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής daVinci Xi 4 Arm 3D HD, υπερέχει όλων των παλαιότερων συστημάτων Ρομποτικής Χειρουργικής ως προς την ευκρίνεια της εικόνας, την ακρίβεια των χειρισμών, των ευκολιών και των νέων δυνατοτήτων που προσφέρει στο χειρουργό, κυρίως όταν πρόκειται για δύσκολες επεμβάσεις σε σημεία του σώματος που το ανθρώπινο χέρι και η ανθρώπινη όραση δεν μπορούν να φτάσουν.

Οι μικροτομές δέρματος που δεν ξεπερνούν τα 5-10mm και το μικρότερο τραύμα για τον ασθενή, τον απαλλάσουν από τον μετεγχειρητικό πόνο, δίνοντάς του τη δυνατότητα άμεσης επαναφοράς του στην καθημερινότητά του.

Επιπλέον, η απώλεια αίματος περιορίζεται σε τέτοιο βαθμό ώστε οι επεμβάσεις αυτές να χαρακτηρίζονται αναίμακτες. «Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο ασθενής κατά τη διάρκεια των επεμβάσεων αυτών, χάνει περίπου όσο αίμα θα έχανε από μία κοινή αιμοληψία για εξέταση αίματος» συμπληρώνει ο Δρ Κωνσταντινίδης.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...