ATHENS

ΒΟΜΒΑ: Χιλιάδες Έλληνες έχουν ηπατίτιδα !!!

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Μελέτης Ήπατος Γεώργιος Νταλέκος ανέφερε σήμερα «το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών που νοσούν δεν το γνωρίζουν, καθώς η ηπατίτιδα C είναι μια ασυμπτωματική νόσος», ενώ ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για την ηπατίτιδα C στην Ελλάδα, καθώς μόνο το 20% όσων έχων προσβληθεί από τη νόσο το γνωρίζουν, ενώ από αυτούς μόνο το 7%-8% έχουν λάβει κάποια από τις διαθέσιμες θεραπείες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Νταλέκος, ο επιπολασμός της HCV λοίμωξης, στην Ελλάδα, σε επίπεδο γενικού πληθυσμού υπολογίζεται σε ποσοστό 1,9% (δηλαδή περίπου 200.000 άτομα έχουν μολυνθεί από τον ιό της ηπατίτιδας C). Από τους μολυνθέντες, 75-85% φαίνεται πως θα παραμείνουν χρόνιοι φορείς της νόσου, 10%-20% θα αναπτύξουν κίρρωση του ήπατος σε 20-30 έτη και 1%-5% θα παρουσιάσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο.

«Με περίπου 4.000 καινούριες διαγνώσεις τον χρόνο και μόλις 2.000 άτομα να μπαίνουν σε θεραπεία, γίνεται ξεκάθαρο ότι απαιτείται να κάνουμε πολύ περισσότερα από αυτά που γίνονται μέχρι στιγμής», σημείωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος Ελλάδας "Προμηθέας", Γιώργος Καλαμίτσης.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε έρθει στην Ελλάδα αντιμέτωποι με τις ολέθριες συνέπειες της νόσου, ανέφερε ο κ. Καλαμίτσης, καθώς -όπως είπε- ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε στάδιο κίρρωσης ανέρχεται στις 20.000, τα περιστατικά με ηπατοκυτταρικό καρκίνο ανέρχονται στα 850 και θάνατοι που συσχετίζονται με την ηπατίτιδα C φτάνουν τους 800 ετησίως.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.