ATHENS

Καταιγιστικές εξελίξεις !!! Η Κομισιόν δίνει νέα προθεσμία στο τέλος Ιουνίου !!!

Eν μέσω των διαβουλεύσεων σε τεχνικό αλλά και πολιτικό επίπεδο για την εύρεση μιας αμοιβαίως αποδεκτής συμφωνίας, η Ευρωπαϊκή επιτροπή κρατά στάση αναμονής.

Υπάρχει πρόοδος διαμηνύουν κοινοτικές πηγές από τις Βρυξέλλες , ωστόσο θεσμοί και ελληνικές αρχές δεν έχουν καταφέρει πλήρη σύγκλιση, ιδιαίτερα στα επίμαχα ζητήματα του συνταξιοδοτικού και την εργασιακή μεταρρύθμιση.

Η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μίνα Αντρέγιεβα, δήλωσε πως «υπάρχουν συνεχείς συνδιαλλαγές με την ελληνική κυβέρνηση στο Brussels Group έτσι ώστε να φτάσουμε σε αμοιβαία αποδεκτή συμφωνία και οι εντατικές τεχνικές συνομιλίες συνεχίζονται.

Όπως είπε και ο Πρόεδρος Ζαν Κλόντ Γιούνκερ υπάρχει πρόοδος αλλά δεν έχουμε φτάσει στο τέλος ακόμα.»

«Πιστεύω πως γνωρίζετε και εσείς πολύ καλά πως οι θεσμοί συνεργάζονται με το Brussels Group και με τις ελληνικές αρχές. Υπάρχει ομοφωνία ως προς το που πρέπει να κατευθυνθούμε.

Υπάρχουν πολλά δημοσιεύματα που κυκλοφορούν και δεν θα εμπλακούμε στην αξιολόγηση τους. Όπως έχουμε ξεκαθαρίσει και στο παρελθόν δεν δίνουμε χρονικές διορίες, η μόνη διορία για εμάς είναι αυτή του τέλους του Ιουνίου.» απάντησε η Μίνα Αντρέγιεβα σε ερώτησεη που της τέθηκε σχετικά με την αποστολή κειμένου στις ελληνικές αρχές από τους θεσμούς.

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει το άρθρο του πρωθυπουργού στη γαλλική εφημερίδα Le Monde τον σχολιασμό που παραθέτει προς τους θεσμούς σχετικά με «παράλογες απαιτήσεις προς την Ελλάδα», που φαίνονται να έχουν στόχο να «τιμωρήσουν την Ελλάδα», η αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου δήλωσε πως «αυτό που προέχει πέραν από τα δημοσιεύματα στον τύπο, είναι να καταλήξουμε μέσω συγκεκριμένων προτάσεων σε μια κοινά αποδεκτή συμφωνία.

Στη διαδικασία αυτή, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Γιούνκερ, η Κομισιόν παίζει το ρόλο του διαμεσολαβητή.»



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.