ATHENS

Έληξε η συνάντηση συνεχίζεται το δείπνο !!! Σκληρή μάχη στις Βρυξέλλες δίνει η ελληνική αντιπροσωπεία !!!

Δύο ώρες κράτησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, συνάντηση η οποία ξεκίνησε στις 21:30.

Στη συνέχεια ακολούθησε δείπνο, το οποίο συνεχίζεται μέχρι και τώρα, στο οποίο παρακάθησαν η ελληνική αντιπροσωπεία και οι συνεργάτες του Ζ.Κ.Γιούνκερ ενώ παρών ήταν και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Από την ελληνική πλευρά, παρόντες είναι οι κ.κ. Νίκος Παππάς, Γιάννης Δραγασάκης, Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου Σπύρος Σαγιάς, ο επικεφαλής των διαπραγματεύσεων στο Brussels Group Γιώργος Χουλιαράκης και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες που συζητήθηκε μεταξύ Τσίπρα και Γιούνκερ ήταν ο καθορισμός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος για την επίτευξη συμφωνίας και με τις μέχρι τώρα πληροφορίες οι δύο άνδρες κατέληξαν σε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αυτό που αναμένεται από την αποψινή συνάντηση είναι ο καθορισμός κυρίως της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί και είναι πιθανόν να τεθεί και ένας χρονικός στόχος για την επίτευξη συμβιβασμού στο τεχνικό επίπεδο.

Εάν φτάσουμε μέχρι εκεί, δηλαδή στην συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο, όχι σήμερα αλλά το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα τότε , θα ανοίξει ο δρόμος για ένα Euroworking Group και στη συνέχεια για το Eurogroup που θα επικυρώσει τελικά τη συμφωνία.

Θεωρείται όμως σίγουρο στην συνάντησή του ο πρωθυπουργός με τον πρόεδρο της ευρωπαϊκής επιτροπής συζήτησαν τόσο την ελληνική πρόταση που υπέβαλλε η Ελλάδα στους θεσμούς όσο και τα κύρια σημεία της ανεπίσημης πρότασης των «5» από την προχθεσινή συνάντηση που είχαν. .

Πάντως, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι οι δύο προτάσεις εξακολουθούν να έχουν σημαντικές διαφορές μεταξύ τους κάτι που όμως ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενο.

Από τις Βρυξέλλες, ωστόσο, δεν προκύπτει κάποιο μήνυμα πως οι δανειστές στέλνουν πρόταση-τελεσίγραφο στην Αθήνα και πως υπάρχουν περιθώρια ευελιξίας, εκ μέρους τους.

Αυτά τα περιθώρια καλείται να αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός και η ελληνική αντιπροσωπεία καθώς οι «κόκκινες γραμμές» από την πλευρά της κυβέρνησης είναι γνωστές και όπως έχει τονιστεί κατ΄ επανάληψη «αυτές δεν παραβιάζονται».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.