Στη δημοσιότητα η συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές !!! Περνάνε οι "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης !!!

Oι Financial Times αποκαλύπτουν κάποια στοιχεία από την συμφωνία που προτείνουν οι δανειστές στην Ελλάδα, και φαίντεται ότι οι "κόκκινες" γραμμές της κυβέρνησης έχουν εισακουσθεί αφού προβλέπονται ιδιαιτέρως χαμηλά πλεονάσματα, που αυτό μεταφράζεται αυτόματα σε πολύ λιγότερα δημοσιονομικά μέτρα, και επιβάρυνση-εξαθλίωση των Ελλήνων πολιτών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, όσον αφορά στο πρωτογενές πλεόνασμα, από την Ελλάδα ζητείται: πρωτογενές πλεόνασμα 1% για το 2015, 2% για το 2016, 3% για το 2017 και 3,5% για το 2018.

Αυτή η εξέλιξη - αν ισχύει - είναι μια νίκη για την ελληνική πλευρά όπως σημειώνεται αφού σύμφωνα με το τρέχον πρόγραμμα ο στόχος του πρωτογενούς πλεονάσματος ήταν 3% για φέτος και 4,5% του χρόνου.

Όμως, προσθέτει, είναι κατά τι υψηλότερο από αυτό που περίμεναν στην Αθήνα.

Την ίδια ώρα, για τις 9.30 ώρα Ελλάδας είναι προγραμματισμένη η συνάντηση μεταξύ του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της Κομισιόν, ΖΚ Γιούνκερ στην έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες.

Οι τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ζήτημα απασχόλησαν σήμερα και τη συνεδρίαση του Κολλεγίου τη Ευρωπαϊκής Επιτροπής και συγκεκριμένα οι προσπάθειες της Επιτροπής να βρεθεί κοινό έδαφος μεταξύ των θεσμών, της Ελλάδας και των εταίρων της στην ευρωζώνη.

Όπως ανέφερε η επίτροπος Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, που βρέθηκε σήμερα στην αίθουσα της ενημέρωσης του τύπου στις Βρυξέλλες για να παρουσιάσει την ατζέντα της σημερινής συζήτησης, πολλά έγγραφα και προσχέδια συμφωνίας έχουν παραχθεί και η εντατική δουλειά θα συνεχιστεί έτσι ώστε να βρεθεί μια κοινή θέση μεταξύ των θεσμών και των 19 κρατών μελών της ευρωζώνης.

Σύμφωνα εξάλλου με τον εκπρόσωπο της Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά, o πρόεδρος Γιούνκερ και ο Πρωθυπουργός θα αποτιμήσουν την πορεία των μέχρι τώρα διαπραγματεύσεων, χωρίς ωστόσο να αναμένονται τελικές αποφάσεις σήμερα.

Όπως σημείωσε ο ίδιος, αποφεύγοντας να επιβεβαίωσει τη συμμετοχή του προέδρου του Eurogroup στη συνάντηση καθώς και εκπροσώπων των άλλων θεσμών, πρόκειται για μια προσωπική πρόσκληση του επικεφαλής της Κομισιόν προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό. Εξήγησε, δε, πως η τελική απόφαση ανήκει στο Eurogroup, ωστόσο ο ρόλος της Κομισιόν στη διαδικασία είναι να καλλιεργήσει τις συνθήκες που θα διευκολύνουν την ομόφωνη συμφωνία ανάμεσα στους 19 της Ευρωζώνης.

Τέλος, σημείωσε ότι στη συνάντηση θα συζητηθούν τα λίγα ανοιχτά ζητήματα στα οποία υπάρχουν διαφορές που πρέπει να γεφυρωθούν, μεταξύ των οποίων είναι και η ανάλυση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκή πηγή, εκτός από τον Έλληνα πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρόντες στη συνάντηση θα είναι ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, των πιστωτών της Αθήνας.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...