Εντοπίστηκε επικίνδυνο σκεύασμα που υπόσχεται γρήγορο αδυνάτισμα !!!

Εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, υπόθεση παράνομης διακίνησης ένος πολύ επικίνδυνου σκευάσματος, μη εγκεκριμένου, το οποίο υποσχόταν απώλεια κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα. Παράλληλα σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας με έδρα την Ιρλανδία.

Η έρευνα ξεκίνησε έπειτα από καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες, σε διάφορες ιστοσελίδες του διαδικτύου, διαφημιζόταν σκεύασμα που υποσχόταν γρήγορη απώλεια κιλών. Έπειτα, οι παθόντες αφού πείστηκαν για την υποτιθέμενη ακίνδυνη δράση του σκευάσματος, προέβησαν στην παραγγελία του. Μετά από την κατανάλωσή του, όμως, παρουσιάστηκαν σε πολλούς από αυτούς ανεπιθύμητες ενέργειες.

Επίσης, μία γυναίκα κατήγγειλε ότι γινόταν παράνομη χρήση φωτογραφιών της, στις οποίες απεικονιζόταν με τέλειες σωματικές αναλογίες, ως δήθεν αποτέλεσμα της χρήσης του συγκεκριμένου σκευάσματος.

Έπειτα από αλληλογραφία με το αρμόδιο τμήμα του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων του Υπουργείου Υγείας, προέκυψε ότι η παρουσίαση, διακίνηση και πώληση του συγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος γινόταν παράνομα.

Αμέσως ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης και έρευνας. Ακολούθησε ψηφιακή - διαδικτυακή έρευνα, από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία, μετά από αλληλογραφία με τις αρμόδιες διαχειρίστριες εταιρίες καθώς και με παρόχους σχετικών υπηρεσιών διαδικτύου, εντόπισε τους διαδικτυακούς ιστότοπους, μέσω των οποίων, διαφημιζόταν και διακινείτο το παράνομο σκεύασμα.

Ταυτοποιήθηκε, ότι ο τρόπος και η διανομή του παράνομου σκευάσματος, πραγματοποιείτο από εταιρία που εδρεύει στο Δουβλίνο. Στη συνέχεια, ειδοποιήθηκε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων για τις περαιτέρω ενέργειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του.

Η δικογραφία τακτικής διαδικασίας θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, για τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...