ATHENS

ΜΕΓΑΛΗ…ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!! Πάμε ολοταχώς για πρωτογενές έλλειμμα !!!

Εισπρακτική άπνοια -παρά τον «χορό» των ρυθμίσεων χρεών- επικράτησε και τον Μάιο, γεγονός που προϊδεάζει για άγρια φοροκαταιγίδα από το καλοκαίρι και μετά.

Πληροφορίες αναφέρουν η υστέρηση εισπράξεων δημοσίων εσόδων φτάνει ή ξεπερνά πλέον το 1 δισ. ευρώ, εκ των οποίων περί τα 650 εκατ. αντιστοιχούν σε φόρους που δεν εισπράχθηκαν.

Εν μέρει σε αυτό συνέβαλε η καθυστέρηση στην έναρξη υποβολής των δηλώσεων φόρου από τα νομικά πρόσωπα, καθώς δεν έχει ανοίξει ακόμη η σχετική εφαρμογή, ενώ ερωτηματικά παραμένουν για το αν θα εξελιχθεί ομαλά και η πληρωμή φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων –για την οποία η κυρία Βαλαβάνη έχει δηλώσει πως δεν πρόκειται να δοθεί παράταση.

Οι αναιμικές εισπράξεις πάντως δημιουργούν ανησυχία για την επίτευξη και αυτού ακόμη του πολύ χαμηλού πρωτογενούς πλεονάσματος (της τάξεως του 0,6% του ΑΕΠ για φέτος) που ζητά η ελληνική πλευρά και ενδεχομένως να δεχθούν –defacto λόγω της κατρακύλας του προϋπολογισμού- οι δανειστές.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.