ATHENS

Αποκάλυψη: Αυτή θα είναι η αφορμή του Γ' Παγκοσμίου Πολέμου !!!

Ο υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Άστον Κάρτερ κάλεσε σήμερα να υπάρξει "άμεση και διαρκής διακοπή" των εργασιών κατασκευής από την Κίνα τεχνητών νησιών στη Νότια Σινική Θάλασσα και των εδαφικών διεκδικήσεων στην περιοχή, κρίνοντας ότι η συμπεριφορά του Πεκίνου είναι “σε ασυμφωνία” με τους διεθνείς κανόνες.

"Πρώτα απ’ όλα, θέλουμε μια ειρηνική διευθέτηση όλων των διαφορών. Προς αυτόν τον σκοπό, θα έπρεπε να υπάρξει μια άμεση και διαρκής διακοπή των διεκδικήσεων εδαφών από όλα τα μέρη", είπε ο Κάρτερ κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης στη Σιγκαπούρη.

"Επίσης αντιτιθέμεθα σε οποιαδήποτε περαιτέρω στρατιωτικοποίηση των διεκδικούμενων εδαφών", πρόσθεσε ο Κάρτερ, ενώ διεμήνυσε πως οι δυνάμεις των ΗΠΑ θα συνεχίσουν να εισέρχονται σε διεθνή ύδατα και στον διεθνή εναέριο χώρο, όπως ανέφερε.

Παράλληλα ο Κάρτερ πρόσθεσε ότι ανησυχεί πολύ για τις εδαφικές διεκδικήσεις της Κίνας και την περαιτέρω στρατικοποίηση των νησιών λέγοντας ότι αυτό αυξάνει πολύ τον κίνδυνο κλιμάκωσης ή ακόμα και σύρραξης.

Απαντώντας στα σχόλια του Κάρτερ ένας Κινέζος υψηλόβαθμος στρατιωτικός τόνισε πως "Η ελευθερία της ναυσιπλοΐας στη Νότια Σινική Θάλασσα δεν ήταν ποτέ πρόβλημα. Είναι λάθος να επικρίνεται η Κίνα ότι επηρεάζει την ειρήνη και τη σταθερότητα” στην περιοχή με τις δραστηριότητές της".


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.