ATHENS

ΒΟΜΒΑ Πούτιν για την Ελλάδα !!!

Δηλώσεις που θα συζητηθούν έκανε ο Βλάντιμιρ Πούτιν για την Ελλάδα και το μέλλον της. Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera τόνισε πως δεν μπορεί να διαβάσει τον... καφέ σχετικά με το μέλλον της Ελλάδας αφού η Ρωσία αναπτύσσει σχέσεις με την Αθήνα ασχέτως της συμμετοχής της Ελλάδας σε στρατιωτικές ή πολιτικές ενώσεις.

"Έχουμε πολύ στενές ιστορικές σχέσεις και καλές εταιρικές σχέσεις με την Ελλάδα και γι' αυτό είναι στο χέρι των Ελλήνων να αποφασίσουν σε ποια ένωση και ζώνη θέλουν να συμμετέχουν", δήλωσε, απαντώνας σε ερώτηση αν η Ρωσία θα βοηθήσει τους Έλληνες σε περίπτωση που αποχωρήσουν από την ευρωζώνη.

"Όμως δεν γνωρίζουμε τι θα συμβεί στο μέλλον, άρα θα ήταν λάθος, ακόμα και επιβλαβές τόσο για την ελληνική όσο και για την ευρωπαϊκή οικονομία αν προσπαθήσουμε να διαβάσουμε τον καφέ –κατά την γνωστή ρήση".

"Δεν εξαρτάται από εμάς εδώ στη Ρωσία να αποφασίσουμε τι θα είναι πιο επωφελές και προτιμητέο για την Ελλάδα», σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «είναι στο χέρι του Ελληνικού λαού να λάβει μια απόφαση σε διάλογο με τους κύριους ευρωπαίους εταίρους του".

Ο Ρώσος πρόεδρος άφησε να εννοηθεί πως η ελληνική οικονομία αντιμετωπίζει ορισμένες δυσκολίες που προκύπτουν από τους κοινούς ευρωπαϊκούς κανόνες. "Δεν μπορούν να υποτιμήσουν την δραχμή διότι δεν την έχουν, είναι αυστηρά συνδεδεμένοι με το ευρώ. Τα σύνορά τους είναι απόλυτα ανοικτά για τα ευρωπαϊκά αγαθά, κάτι που δίνει ένα ξεκάθαρο πλεονέκτημα στις εξαγωγικές οικονομίες".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.