Οι ΗΠΑ απειλούν την Ελλάδα για τον ρωσικό αγωγό !!!

Σύμφωνα με το Iskra του Παναγιώτη Λαφαζάνη το οποίο σε νέο δημοσίευμά του εξαπολύει επίθεση κατά του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές σχέσεις Άμος Χοκστάιν, Οι ΗΠΑ απειλούν την Ελλάδα για τον ρωσικό αγωγό.

Ο κ. Χοκστάιν εξέφρασε έντονα την ανησυχία του ότι η εξέταση από μέρους της Ελλάδας της επέκτασης ενός αγωγού «Turkstream» που θα μεταφέρει από τη Ρωσία μέσω Τουρκίας και Ελλάδας αέριο στην Ευρώπη δεν πρόκειται να συνεισφέρει στην ενεργειακή διαφοροποίηση, αλλά θα συγκεντρώσει ενδεχομένως το ενδιαφέρον των αρχών ανταγωνισμού της Ε.Ε. και δεν θα δώσει μακροπρόθεσμη λύση στο ενεργειακό αδιέξοδο της χώρας.

Γι ακόμη μια φορά οι ΗΠΑ εκτοξεύουν απειλές και ιταμές προειδοποιήσεις εναντίον της Ελλάδας με αφορμή τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στον αγωγό Greek Stream,σύμφωνα με την ιστοσελίδα Iskra.

«Φαίνεται πως οι υπερατλαντικοί μας "σύμμαχοι" δεν μπορούν να ανεχτούν ότι η σημερινή ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει μια πολυεπίπεδη και ανεξάρτητη ενεργειακή πολιτική, η οποία θα κινείται με αποκλειστικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον και το όφελος του ελληνικού λαού», υπογραμμίζεται.

Όπως επισημαίνει το Iskra, οι «σύμμαχοι» προσπαθούν με κάθε τρόπο να εμποδίσουν την διέλευση του αγωγού με ρώσικο φυσικό αέριο από το έδαφος της Ελλάδας ένα έργο που, όπως τονίζεται, είναι εθνικά, οικονομικά και ενεργειακά ωφέλιμο, θα βοηθήσει στην αναβάθμιση της χώρας μας σε πλουραλιστικό ενεργειακό κόμβο, θα ενισχύσει τη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Στη συνέχεια η ιστοσελίδα παραθέτει την ανταπόκριση του δημοσιογράφου Μιχάλη Ιγνατίου από την Ουάσιγκτον για την προειδοποίηση του Αμος Χόχσταϊν προς την Ελλάδα αλλά και τη σημερινή παρέμβαση του Παναγιώτη Λαφαζάνη ο οποίος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν δέχεται «επεμβάσεις και εντολές».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο 31ο συνέδριο της πανκυπριακής οργάνωσης ΠΣΕΚΑ και αναφερόμενος στις δηλώσεις του συντονιστή του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις διεθνείς ενεργειακές υποθέσεις, ο κ. Λαφαζάνης έκανε αναφορά στην ανεπίτρεπτη επέμβαση στα εσωτερικά της χώρας, τονίζοντας ότι η ελληνική κυβέρνηση αποφασίζει με βάση το εθνικό συμφέρον και το συμφέρον του ελληνικού λαού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Π.Λαφαζάνη, ενδεχόμενη διέλευση αγωγού με ρωσικό φυσικό αέριο από το ελληνικό έδαφος, θα υποβοηθήσει τη διαφοροποίηση των δρόμων μεταφοράς του φυσικού αερίου, ενώ θα συμβάλλει στη συνεργασία και την ενεργειακή ασφάλεια όλων των ευρωπαϊκών χωρών.ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...