ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΕΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ !!! Έρχεται και στην Ελλάδα η σωτήρια εφαρμογή !!!

Δεκάδες χιλιάδες είναι οι τραυματίες, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες έχασαν τα σπίτια τους. Όμως στις φυσικές καταστροφές, κάθε λεπτό, κάθε δευτερόλεπτο μπορεί να σώσει ζωές. Σε αυτό το χρονικό διάστημα επικέντρωσαν οι εφευρέτες της νέας εφαρμογής για smartphone. Στόχος είναι η συλλογή δεδομένων, ώστε να ειδοποιηθούν οι πολίτες σε περίπτωση σεισμού.

Ονομάζεται «QuakeShare» και χρησιμοποιεί την τεχνολογία GPS. «Από τη στιγμή που το smartphone ανιχνεύσει μια δόνηση, η πληροφορία μεταδίδεται στον server μας. Αμέσως μετά ο αλγόριθμος αναλύει όλα τα στοιχεία που συλλέγονται. Τελικά μας ενημερώνει αν υπάρχει κίνδυνος για σεισμό.

Όλη αυτή η διαδικασία ολοκληρώνεται μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» υποστηρίζει ο Πιερ – Μαρί Σαράντ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας. Στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης σε πραγματικό χρόνο. Κάτι τέτοιο θα βοηθήσει τη συλλογή πληροφοριών, στην ενίσχυση της αντιμετώπισης κρίσεων, αλλά και στην κινητοποίηση των ομάδων ανακούφισης.

«Στην οθόνη του smartphone, μπορείτε να δείτε τις παραστάσεις του χρονόμετρου που μόλις επιβεβαίωσαν πως υπήρξε δόνηση. Εμφανίστηκε πριν από δύο δευτερόλεπτα. Έτσι, οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι ο χρόνος εξαντλείται και πως πρέπει να βρουν καταφύγιο. Η ιδέα είναι να αποκεντρώσουμε τους χρήστες, έτσι ώστε σε περίπτωση διακοπής ρεύματος ή αν πέσει το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας, να ξέρουμε που βρίσκονται όταν χτυπήσει ο σεισμός» υποστηρίζει ο Πιερ – Μαρί Σαράντ, επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας.

Η εξάρτηση της εφαρμογής από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και το διαδίκτυο, αποτελεί σημαντικό μειονέκτημα. Αυτό σημαίνει πως μπορεί να μην λειτουργεί σε απομακρυσμένες περιοχές του κόσμου, ιδίως στην περίπτωση φυσικών καταστροφών. Η εφαρμογή «QuakeShare» αναμένεται να κυκλοφορήσει στο τέλος του 2015.
QuakeShare é il mio compagno di sicurezza in... από cynsisΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...