ATHENS

Aποκλειστικό: Oι BRICS σε λίγα χρόνια θα ξεπεράσουν το ΑΕΠ των G7 !!!

Το ΑΕΠ των BRICS μπορεί να ξεπεράσει εκείνο των G7 μέσα σε δύο ή τρία χρόνια, αφού έχει ήδη φτάσει τα 32.5 τρισεκατομμύρια δολάρια και αυξάνεται, δήλωσε ο επικεφαλής της Κρατικής Δούμας , Aleksey Pushkov.

"Το 2014, το συνολικό ακαθάριστο εγχώριο προϊόν των χωρών BRICS έφθασε το 30 τοις εκατό [του παγκόσμιου ΑΕΠ]. Είναι μικρότερο από εκείνο των G7, αλλά η διαφορά είναι μόλις επτά ή οκτώ τοις εκατό.

Το συνολικό ΑΕΠ των χωρών BRICS, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είναι 32.5 τρισεκατομμύρια δολάρια και των G7 είναι 34.7 .

Δεδομένου ότι τα μέλη των BRICS παρουσιάζουν ως επί το πλείστον υψηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης, μπορούμε να υπολογίσουμε ότι στα επόμενα δύο ή τρία χρόνια το συνολικό ΑΕΠ των χωρών BRICS θα υπερβαίνει αυτό των G7", δήλωσε ο Aleksey Pushkov, μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά το πρώτο Κοινοβουλευτικό Φόρουμ στη Μόσχα για τους BRICS και επεσήμανε ότι "όταν αυτό συμβεί, θα κάνει τον κόσμο πιο δίκαιο και πολυπολικό, ένα κόσμο που δεν θα βασίζεται στην ανωτερότητα της μιας χώρας έναντι της άλλης, αλλά στην ισορροπία και σημείωσε ότι το οικονομικό κέντρο του κόσμου αλλάζει, η Δύση θα πρέπει να μοιραστεί την επιρροή της στην παγκόσμια αρένα με παίκτες όπως οι BRICS.

Ο Pushkov τέλος, σχολίασε τη η διατλαντική εταιρική σχέση εμπορίου και των επενδύσεων (ΤΤΙΡ) μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ λέγοντας πως θα μετατρέψει την ΕΕ σε αμερικανικό υποκατάστημα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.