ATHENS

Τουρκία: 52 χρόνια φυλάκιση σε δημοσιογράφο για εσχάτη προδοσία !!!

Εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 52 ετών στον δημοσιογράφο Mehmet Baransu, με την κατηγορία "γνωστοποίησης ευαίσθητων κρατικών μυστικών". Πρόκειται για έγγραφα του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας τα οποία είχε υπογράψει ο Τούρκος πρόεδρος, πρωθυπουργός, υπουργοί και ανώτεροι διοικητές και αναφερόντουσαν στην εξόντωση κοινωνικών κινημάτων στην Τουρκία.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αναφερόμενος στο επίμαχο δημοσίευμα της 28ης Νοεμβρίου 2013, υπογράμμισε ότι ο δημοσιογράφος δημοσιοποίησε κρατικά μυστικά από το 2004 και ζήτησε την παραδειγματική τιμωρία του.

Η εφημερίδα Taraf, δημοσίευσε πολλά εμπιστευτικά έγγραφα που υποδείκνυαν ότι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών (MIT) είχαν το προφίλ ατόμων που συνδέονται με διάφορες θρησκευτικές και παραθρησκευτικές ομάδες, κυρίως για την Hizmet ( ή κίνηση Γκιουλέν) που έχει εμπνευσθεί από τον ισλαμιστή λόγιο Φετουλάχ Γκιουλέν.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.