ATHENS

ΕΙΔΗΣΗ ΒΟΜΒΑ: Η Ελλάδα θα ζητήσει 280-340 δις για τις επανορθώσεις των Γερμανών !!!

Η πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στην Επιτροπή για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, τόνισε για ακόμα μια φορά το πόσο σημαντικές είναι οι γερμανικές αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο και πόσο μεγάλη σημασία έχει η διεκδίκηση αυτών, ενώ παράλληλα μίλησε και για την μέγγενη των δανειστών κάτω από την οποία ζει η χώρα.

"Σύμφωνα με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς, οι απαιτήσεις της χώρας μας ανέρχονται στα 280 δισ. με 340 δισ. ευρώ. Την ίδια ώρα που η χώρα μας στενάζει κάτω από την μέγγενη των αξιώσεων των δανειστών για ένα χρέος που είναι υποδεέστερο αυτού, αντιλαμβάνεστε την αξία του», επεσήμανε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Βουλής".

Από την πλευρά του ο επίτιμος γενικός διευθυντής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους Παναγιώτης Καρακούσης ο οποίος συμμετείχε στην ειδική επιτροπή του υπουργείου Οικονομικών που συνέταξε την έκθεση για το χρέος, τόνισε ότι "δεν προκύπτει από κανένα στοιχείο ότι η χώρα μας έχει απεμπολήσει ή αποσύρει καμία απαίτηση της ούτε από τον Α΄Παγκόσμιο Πόλεμο ούτε από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο".



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.