Απαιτούν ενιαίο ΦΠΑ 20% !!!

H επιμονή των πιστωτών επαναφέρει το σενάριο του ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ, στην αύξηση των εσόδων από το φόρο κατά 1% του ΑΕΠ σε ετήσια βάση και ριζική απλοποίηση του συστήματος.

ΔΝΤ, ΕΕ και ΕΚΤ εξαρχής είχαν προτείνει ένα συντελεστή κοντά στο 20% – 21% για όλα τα προϊόντα και υπηρεσίες με ελάχιστες εξαιρέσεις για φάρμακα και βασικά είδη διατροφής που θα μπορούσαν να υπαχθούν έναν χαμηλότερο συντελεστή κοντά στο 10% – 11%.

Ένα τέτοιο σενάριο θεωρείται από τους θεσμούς ως μεταρρύθμιση του ΦΠΑ και θα απόδοση πρόσθετα έσοδα 1,8 δισ. ευρώ στα δημόσια ταμεία.

Η ελληνική κυβέρνηση, ύστερα από αλλεπάλληλα σενάρια, κατέληξε στην επικαιροποιημένη πρότασή της προ ημερών σε συντελεστές 6,5%, 12% και 23% με σαρωτικές μετατάξεις προϊόντων από συντελεστή σε συντελεστή ώστε να προκύψουν έσοδα 340 εκατ. ευρώ φέτος και 1,3 – 1,4 δισ. ευρώ συνολικά το 2016.

Από τους αριθμούς προκύπτει μια απόσταση της τάξεως των 500 εκατ. ευρώ στον ετήσιο στόχο, η οποία θα πρέπει να καλυφθεί για να υπάρξει συμφωνία στο μέτωπο του ΦΠΑ, στον βαθμό που οι δανειστές συνεχίσουν να επιμένουν στις θέσεις τους.
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...