ATHENS

20 Ιουλίου χρεωκοπούμε οριστικά εάν...!!!

Σύμφωνα με τρεις υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ευρωζώνης, εκπρόσωποι της γερμανικής κυβέρνησης έχουν πει σε συνομιλητές τους ότι η δημόσια απόρριψη από την πλευρά της Ελλάδας μιας προσφοράς για συμβιβασμό από τους δανειστές που παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα ήταν σημάδι ότι ένας ενδεχόμενος συμβιβασμός ίσως να μην είναι εφικτός.

Για να αποτραπεί ο κίνδυνος χρεοκοπίας η Ελλάδα πρέπει να συμφωνήσει σε μια νέα λίστα οικονομικών μεταρρυθμίσεων προκειμένου να αποδεσμευτούν τα €7,2 δισ. της βοήθειας. Χωρίς αυτήν την βοήθεια, η Ελλάδα θα κηρύξει χρεοκοπία στο δάνειο του €1,5 δισ. που χρωστάει στο ΔΝΤ, το οποίο πρέπει να αποπληρωθεί στο τέλος του μήνα.

Οι αξιωματούχοι ελπίζουν να φτάσουν σε μια συμφωνία μέχρι την επόμενη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, ώστε να εξασφαλίστουν τα €7,2 δισ. πριν από την λήξη ενός ομολόγου της ελληνικής κυβέρνησης στις 20 Ιουλίου.
Οι παράγοντες της ευρωζώνης πιστεύουν ότι θα χρειαστεί ένας μήνας ώστε η Ελλάδα να νομοθετήσει και να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων, και μία χρεοκοπία στο ομόλογο της 20ής Ιουλίου, το οποίο βρίσκεται στα χέρια της ΕΚΤ, θα μπορούσε να προκαλέσει οικονομικό χάος στη χώρα.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.