Βρετανός αξιωματικός του Ναυτικού για τα πυρηνοκίνητα υποβρύχια Trident : «Καταστροφή που περιμένει να γίνει» !!!

Το βρετανικό Ναυτικό βρίσκεται στη διαδικασία έρευνας για τις διαδικασίες ασφάλειας οι οποίες ακολουθούνται στα υποβρύχια κλάσης Vanguard τα οποία φέρουν 16 πυρηνικούς πυραύλους Trident II D5 το καθένα.

Η έρευνα ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ενός μέλος πληρώματος των συγκεκριμένων υποβρυχίων του William McNeilly ο οποίος δήλωσε πως το πρόγραμμα Trident δεν είναι τίποτα άλλο από μια «καταστροφή εν αναμονή».

Το βρετανικό Ναυτικό από την πλευρά του δήλωσε πως ο στόλος των τεσσάρων υποβρυχίων Vanguard ακολουθεί τους πλέον αυστηρούς κανόνες ασφάλειας.

Σε μήνυμά του στο διαδίκτυο ο McNeilly ο οποίος δήλωσε πως ήταν μηχανικός στα υποβρύχια και βρισκόταν σε περιπολία με το HMS Victorious αυτό το χρόνο, σε 18σελιδη αναφορά του με τίτλο «Η μυστική πυρηνική απειλή» ισχυρίζεται για σημαντικά ρήγματα στην ασφάλεια των σκαφών προειδοποιώντας πως μια πυρηνική καταστροφή σε ένα από τα υποβρύχια είναι θέμα χρόνου.

Το βρετανικό Ναυτικό επιβεβαίωσε πως ο McNeilly από το Μπέλφαστ ήταν μηχανικός στα υποβρύχια πρόσθεσε όμως πως ανησυχεί για την ασφάλειά του καθώς έχει εξαφανιστεί και η Αστυνομία τον αναζητά.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Ναυτικού δήλωσε:

«Το Ναυτικό λαμβάνει την ασφάλεια και δη την ασφάλεια στα πυρηνοκίνητα υποβρύχια πολύ σοβαρά και ερευνούμε το ζήτημα όπως και τη δημοσιοποίηση μιας αναφοράς χωρίς άδεια στο συγκεκριμένο θέμα.

Η ναυτική υπηρεσία επιχειρεί τα υποβρύχια με βάση τις πιο αυστηρές συνθήκες ασφαλείας και κανένα σκάφος δεν αποπλέει για αποστολή εάν είναι απόλυτα ασφαλές για να κάνει τέτοιο».




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...