Spiegel: Η πώληση του ΟΛΠ είναι μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις !!!

H πώληση του ΟΛΠ αποτελεί ένα σημαντικό μήνυμα για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της κυβέρνησης και των πιστωτών της σχολιάζοντας τις ιδιωτικοποιήσεις το γερμανικό Spiegel.

«Και όμως η Ελλάδα πουλά» είναι ο τίτλος άρθρου της Handelsblatt, ενδεικτικός του κλίματος και άλλων γερμανικών εφημερίδων, οι οποίες αναφέρονται στα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών του λιμανιού του Πειραιά.

Αν και αρχικά η ελληνική κυβέρνηση είχε σταματήσει όλες τις ιδιωτικοποιήσεις, τώρα προκειμένου να εξυγιάνει τα δημοσιονομικά της χώρας αποφάσισε να αλλάξει στάση, επισημαίνει η Handelsblatt.
Η εφημερίδα εξηγεί ότι προφανώς η Ελλάδα υπέκυψε στις πιέσεις των πιστωτών της για να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση του 51% του Πειραιά.

Στο ίδιο κλίμα και η Frankfurter Allgemeine, η οποία προσθέτει ότι τρεις ξένες εταιρείες αναμένεται να υποβάλουν προτάσεις για την απόκτηση των μετοχών του ΟΛΠ.


"Rheinische Post" και "Spiegel", υιοθέτησαν πιο σκληρό τόνο, σχολιάζοντας ότι η Ελλάδα προφανώς θέλει να πουλήσει τα ασημικά της για να αντιμετωπίσει την κρίση.

Το γερμανικό περιοδικό σημειώνει: «Κάτι γίνεται στην Αθήνα: έπειτα από μακρά περίοδο μπλοκαρίσματος η ελληνική κυβέρνηση ξεκίνησε τις διαδικασίες για την πώληση του λιμανιού του Πειραιά. Με αυτό τον τρόπο η χώρα αντιμετωπίζει την πίεση των πιστωτών της».



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...