“No pasaran”: «Όχι» από Α.Τσίπρα στις κυρώσεις κατά της Ρωσίας μέσα στη Σύνοδο Κορυφής !!!

Αρνήθηκε να συναινέσει σε νέες κυρώσεις ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αρνηθεί και την χρονική επέκταση των νυν κυρώσεων κατά της Ρωσίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Σύνοδο Κορυφής των ηγετών της Ε.Ε. που πραγματοποιείται για δεύτερη ημέρα σήμερα στη Ρίγα της Λετονίας.,

Όπως σημείωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός η Ρωσία πρέπει να συμπεριληφθεί στο τραπέζι του διαλόγου για την οικοδόμηση μιας ευρωπαϊκής αρχιτεκτονικής ασφαλείας.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Τσίπρας είπε ότι η «Ε.Ε. θα πρέπει να υποστηρίξει με αποφασιστικότητα τις ειρηνευτικές διπλωματικές πρωτοβουλίες στη βάση της συμφωνίας του Μινσκ και τον ρόλο του ΟΑΣΕ στην περιοχή, καθώς» όπως πρόσθεσε «ο μόνος τρόπος επίλυσης αυτής της σύγκρουσης είναι μέσω ειρηνικών τρόπων και διαδικασιών».

«Αντιθέτως», συνέχισε, «καμιά λύση δεν μπορεί να βρεθεί μέσα από ένα φαύλο κύκλο κυρώσεων, στρατιωτικοποίησης και ψυχροπολεμικής ρητορείας».

Κατά τον Πρωθυπουργό, οι λύσεις βρίσκονται μόνο αν η επιδεικνυόμενη αποφασιστικότητα συνδυάζεται με την προσπάθεια εξεύρεσης και υπόδειξης διεξόδου για το μέλλον.

Ο Α. Τσίπρας τόνισε πως έχει σημασία να ξεκαθαριστεί ότι οι σημερινές αποφάσεις «δεν στρέφονται εναντίον οιασδήποτε άλλης χώρας, αλλά εξασφαλίζουν την ειρήνη, τη σταθερότητα και την ευημερία στην ευρύτερη περιοχή και δημιουργούν κίνητρα για τη συνεργασία».

«Σε αυτό το πλαίσιο, πιστεύω ότι θα πρέπει να μην ξεχνάμε την ανάγκη οικοδόμησης μιας Ευρωπαϊκής Αρχιτεκτονικής Ασφάλειας που θα εξασφαλίζει τα μεσο-μακροπρόθεσμα συμφέροντα της ΕΕ, συμπεριλαμβάνοντας τη Ρωσία στο τραπέζι του διαλόγου, όσο απαιτητική και αν αποδειχθεί η πρόκληση αυτή», κατέληξε.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...