Kυρίαρχος ο Κάμερον !!! Παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλον οι πολιτικοί του αντίπαλοι !!!

Την πρωτιά των Συντηρητικών, και την παραμονή του Ντέιβιντ Κάμερον στη βρετανική πρωθυπουργία επιβεβαιώνουν τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.

Ο Εντ Μίλιμπαντ παραιτήθηκε από την ηγεσία των Εργατικών μιλώντας για «πολύ δύσκολη νύχτα» -καθώς το κόμμα του κατέγραψε τη χειρότερη επίδοσή του σε τρεις δεκαετίες.

Ήδη τις παραιτήσεις τους υπέβαλαν και ο Νάιτζελ Φάρατζ από την ηγεσία του ευρωσκεπτικιστικού UKIP μετά την αποτυχία του να εκλεγεί βουλευτής στο Ουέστμινστερ, αλλά και ο Νικ Κλεγκ από την ηγεσία των Φιλελεύθερων Δημοκρατών.

Προς απόλυτη νίκη οι Σκωτσέζοι Εθνικιστές, που αφαίρεσαν δύναμη από τους Εργατικούς, πολύ πικρή η κάλπη για τους συγκυβερνώντες Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα δεχθεί τον Ντέιβιντ Κάμερον το μεσημέρι, όπως ανακοινώθηκε.

Πρόβλεψη του αποτελεσμάτος για το βρετανικό BBC βλέπει τους Συντηρητικούς να εξασφαλίζουν τις 329 έδρες, και αυτοδυναμία στη Βουλή των Κοινοτήτων.

Το μεσημέρι τα αποτελέσματα για όσες έδρες έκλεισαν έχουν ως εξής:

Σε σύνολο 650 περιφερειών/εδρών:

Οι Συντηρητικοί (Ντ.Κάμερον) παίρνουν 329 έδρες
Οι Εργατικοί (Εντ Μίλιμπαντ) παίρνουν 228 έδρες
Το σκωτσέζικο SNP παίρνει 56 έδρες
Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες παίρνουν 8 έδρες
Το UKIP παίρνει 1 έδρα
Μικρότερα κόμματα παίρνουν συνολικά 22 έδρες


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...