Συμφωνία Gazprom - Τουρκίας για την λειτουργία του Turkish Stream !!!

Σε συμφωνία με την κυβέρνηση της Τουρκίας για την έναρξη λειτουργίας του αγωγού Turkish Stream τον Δεκέμβριο του 2016 ήρθε την Πέμπτη ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου Gazprom.

«Συμφωνήθηκε να θέσουμε τον Turkish Stream σε λειτουργία και να αρχίσουμε τις παραδόσεις αερίου τον Δεκέμβριο του 2016», δήλωσε από την Άγκυρα ο επικεφαλής της Gazprom, Αλεξέι Μίλερ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον τούρκο υπουργό Ενέργειας, Τανέρ Γιλντίζ. Κατά τις κοινές δηλώσεις δεν έγινε αναφορά στην έκπτωση στο κόστος του αερίου που επιδιώκει η τουρκική πλευρά.

Με βάση τον έως τώρα σχεδιασμό, ο Turkish Stream θα έχει χωρητικότητα 63 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου κατ’ έτος και θα συνδέει υποθαλάσσια τη Ρωσία με την Τουρκία (περιοχή Κωνσταντινούπολης), μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Ο αγωγός θα καταλήγει στα ελληνοτουρκικά σύνορα, με την ελληνική κυβέρνηση να εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο συμφωνίας με τη Gazprom για επέκτασή του και στο ελληνικό έδαφος.

Στόχος της Ρωσίας είναι να μετατρέψει την Τουρκία σε ένα σημαντικό διανομέα αερίου προς τις ευρωπαϊκές χώρες παραμερίζοντας τη γειτονική Ουκρανία.

Τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον Μάρτιο ότι οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στη Μόσχα και την Αγκυρα για την τιμή του αερίου είχαν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, γεγονός που μπορεί να προκαλούσε καθυστερήσεις στην υλοποίηση του σχεδίου.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...