EKTAKTO: Τουρκικό F-16 κατέρριψε ιρανικό drone !!!

Η Τουρκία κατέρριψε ένα αεροσκάφος της Συρίας με το επιχείρημα ότι "παραβίασε τον τουρκικό εναάεριο χώρο", χωρίς να έχει ξεκαθαριστεί εάν επρόκειτο περί ελικοπτέρου ή μαχητικού.

Σύμφωνα με αναφορές τουρκικών μέσων ενημέρωσης, ένα τουρκικό F-16 που απογειώθηκε από στρατιωτική βάση στα Άδανα της νότιας Τουρκίας εγκλώβισε το αεροσκάφος «εισβολέα» και το κατέρριψε με δύο πυραύλους.

Τοπικοί αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται η Hürriyet υποστηρίζουν ότι ένα στρατιωτικό αεροσκάφος της Συρίας παραβίασε δύο φορές τον τουρκικό εναέριο χώρο στα σύνορα με την Συρία δύο φορές, σήμερα 16 Μαϊου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το συριακό αεροσκάφος συνετρίβη κοντά στην τουρκική επαρχία Χατάι και κατέπεσε σε συριακό έδαφος αφού πρώτα είχε γίνει τρία κομμάτια.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες διεξάγονται επιχειρήσεις του Στρατού στα σύνορα με την Τουρκία σε μια προσπάθεια ανάκτησης περιοχών στη βορειοδυτική Συρία από τους ισλαμιστές. Το αεροσκάφος προφανώς πειχειρούσε κατά των τζιχαντιστών και βρίσκονταν κοντά στη συνοριογραμμή.

Πρόκειται για την πόλη Idlib, ενώ νεότερες πληροφορίες (ανεπιβεβαίωτες όμως) κάνουν λόγο για ιρανικό drone το οποίο βοηθά στις επιχειρήσεις του συριακού Στρατού.









ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...