Διεθνοποίηση του πολέμου κυβέρνησης και συστημικών ΜΜΕ: Το βρετανικό Channel 4 καταγγέλλει "διαστρέβλωση ειδήσεων" !!!

Υπονόμευση της κυβέρνησης από τα ελληνικά συστημικά ΜΜΕ καταγγέλει το βρετανικό Channel 4, αφού αρθρογραφία του γνωστού δημοσιογράφου Πολ Μέισον διαστρεβλώθηκε και παρουσιάστηκε στην Ελλάδα σαν να υποδεικνύει διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και παραίτηση του Γ.Βαρουφάκη προκειμέου να σωθεί η χώρα!

Ο διεθνούς φήμης δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον, διαψεύδει ανοικτά τις συστημικές ελληνικές εφημερίδες και τα sites που διαστρέβλωσαν το άρθρο του για τις διαπραγματεύσεις και τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Χθες (21/05/2015), ο Πολ Μέισον ανέβασε στο προσωπικό του blog ένα άρθρο με τον τίτλο «Why Greece's Syriza party is not sticking to the script on an IMF deal».
Κατά τρόπο περίεργο, πολλά ελληνικά sites και εφημερίδες, μεταξύ των οποίων και η Ημερησία, σε δική τους «ελεύθερη» μετάφραση απέδωσαν τον εξής τίτλο:

«Ο Πολ Μέισον βλέπει συμφωνία, παραίτηση Βαρουφάκη και διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ».

Είναι γνωστός ο τρόπος με τον οποίο τα εγχώρια συστημικά ΜΜΕ επιχειρούν την αποδόμηση της ελληνικής κυβέρνησης και άρχισαν να αναπαράγουν ζήτημα περί παραίτησης και αποπομπής Βαρουφάκη.Ο διακεκριμένος δημοσιογράφος, που παρακολουθεί ανελλιπώς τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, όταν είδε να διαστρεβλώνεται το άρθρο του φυσικά δεν το άφησε έτσι, ενώ αναφέρθηκε ειδικά στην "Ημερησία" της γνωστής οικογένειας Μπόμπολα, που διαθέτει και πακέτο μετοχών στον τηλεοπτικό δίαυλο Mega.
Αργά το βράδυ ο Πολ Μέισον ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό ένα tweet με το οποίο παρουσίασε μια τελείως διαφορετική αλήθεια από αυτήν που επιχείρησαν να περάσουν τα ελληνικά ΜΜΕ πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
«Αγαπητοί Ελληνες αναγνώστες: αυτή η «απόδοση» του άρθρου μου για τον Γιάνη Βαρουφάκη λέει ακριβώς το αντίθετο απ' ό,τι έγραψα».
Το post αυτό συνοδευόταν από το link του σχετικού δημοσιεύματος στην «Ημερησία», το οποίο είχε τον τίτλο «Ποιοι μιλούν για διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και τι γράφει ο γνωστός δημοσιογράφος Πολ Μέισον».
Και βεβαίως,μετά την Ημερησία ακολούθησαν πλείστα άλλα sites που έβγαλαν ακόμα πιο τερατώδεις τίτλους.
Επί της ουσίας, ο Πολ Μέισον με το άρθρο του επεσήμανε ακριβώς το αντίθετο από αυτό που ισχυρίστηκαν τα ΜΜΕ των εργολάβων.Εν ολίγοις, λέει πως κάποιοι εκ των πιστωτών – πιθανότατα και το ΔΝΤ – θα έβλεπαν με καλό μάτι ένα σενάριο συμφωνίας, παραίτησης Βαρουφάκη, διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ και νέας συγκυβέρνησης με το Ποτάμι. Όμως, όπως τονίζει, πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν «κολλάνε» μ' αυτό το σενάριο.
Μια τελείως διαφορετική προσέγγιση από αυτή που παρουσίασαν εδώ κάποιες "μονταζιέρες"
Είχε δίκιο λοιπόν η Πρόεδρος της Βουλής, Ζ.Κωνσταντοπούλου, που κατήγγειλε χθες τα μνημονιακά ΜΜΕ για σκόπιμη παραπληροφόρηση.
Όλα ξεκίνησαν όταν οι δημοσιογράφοι που ήταν στο χώρο, προκειμένου να καλύψουν την εκδήλωση, είδαν την Ζωή Κωνσταντοπούλου και έσπευσαν να της ζητήσουν μία δήλωση για το περιστατικό με τον αστυνομικό διευθυντή.
Τότε η κυρία Κωνσταντοπούλου ξέσπασε κατά των δημοσιογράφων των μνημονιακών ΜΜΕ. Μάλιστα, από το δημοσιογράφο του STAR, Βαγγέλη Γκούμα, ζήτησε να απολογηθεί:


«Εσείς ποιος είστε; Πώς λέγεστε;», του είπε, σε άγριο ύφος και στη συνέχεια τον «μάλωσε» γιατί την εμπόδιζε να μπει στο χώρο της εκδήλωσης!

«Το να με εμποδίζετε να μπω στην εκδήλωση είναι παραβίαση των δικών σας υποχρεώσεων».

Όταν ο Βαγγέλης Γκούμας είπε «δεν μπορούμε να ρωτήσουμε ως δημοσιογράφοι για αυτό το περιστατικό;» η Πρόεδρος της Βουλής τον διέκοψε και τον ρώτησε «από ποιο μέσο είστε;» και στη συνέχεια του είπε:

«Θα φροντίσετε να αποκαταστήσετε την πραγματικότητα για όλη την παραπληροφόρηση που έχει μεταδώσει ο σταθμός σας».

Στη συνέχεια, μιλώντας για το περιστατικό ουσιαστικά υπέδειξε στα Μέσα Ενημέρωσης ποια είναι τα θέματα που θα πρέπει να προβάλουν και τα κατηγόρησε για εκστρατεία παραπληροφόρησης.


«Είπε πως τα θέματα που πρέπει να αναδεικνύονται είναι τα δίκαια αίτημα και οι προσπάθειες των υπουργών να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που προκάλεσαν τα μνημόνια και όχι αυτή η εκστρατεία παραπληροφόρησης από τα Μέσα που έχουν ωφεληθεί από τα μνημόνια» είπε, σε οργίλο ύφος, αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο αναμετέδωσαν το «κατσάδιασμα» τα ΜΜΕ.


Ακολουθεί η ακριβής μετάφραση του άρθρου του Πολ Μέισον

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης το βράδυ της Τετάρτης είπε στις ειδήσεις του Channel 4 ότι αν βρεθεί στο δίλημμα να διαλέξει στις 5 Ιουνίου μεταξύ της αποπληρωμής της δόσης του ΔΝΤ και της καταβολής των συντάξεων και των μισθών του δημοσίου, θα επιλέξει το δεύτερο.
Στις εμπιστευτικές συζητήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και αυτοί που έδειχναν σίγουροι για την επίτευξη συμφωνίας τώρα ανησυχούν. Τα σχέδια εξόδου από το ενιαίο νόμισμα που έχουν προετοιμάσει άνθρωποι της αριστερής πτέρυγας του κόμματος πλέον συζητιούνται σοβαρά ακόμα και από αυτούς που προηγουμένως τα απέρριπταν. Ακόμα και στην Αυγή εμφανίστηκαν άρθρα για την στάση πληρωμής του χρέους.

Σε ένα σενάριο σχετικό με την ευρωζώνη το παιχνίδι τελειώνει ως εξής: Ο ΣΥΡΙΖΑ διασπάται. Ο Γιάνης Βαρουφάκης επιμένει να μην υπογράψει τη συμφωνία και παραιτείται. Μια νέα κυβέρνηση σχηματίζεται στην οποία αυτή τη φορά συμμετέχει το Ποτάμι αλλά και η Νέα Δημοκρατία δίνει ψήφο ανοχής. Γίνεται κούρεμα του χρέους αλλά με τους όρους των δανειστών και ο ΣΥΡΙΖΑ επιβιώνει μεταλλαγμένος σε σοσιαλιστικό κόμμα του κέντρου.

Κι όμως είναι πολλοί που δεν κολλάνε σε αυτό το σενάριο.

Η νομικός και πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, είναι μια από αυτούς. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει τρεις διεξόδους δημιουργώντας επιτροπές που θα μπορούσαν ακόμα και τώρα να χρησιμοποιηθούν ως μέσο πίεσης για τους δανειστές: Την «Επιτροπή Αλήθειας», την επιτροπή για τις Γερμανικές Επανορθώσεις και την επαναφορά της εξεταστικής για τις υποθέσεις διαφθοράς της εταιρείας Siemens.

Στην Ευρώπη θεωρούν ότι οι επιτροπές αυτές σχηματίστηκαν για επικοινωνιακούς λόγους προκειμένου ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα στην Ελλάδα και τίποτα περισσότερο. Τώρα όμως η «Επιτροπή Αλήθειας» έχει εντοπίσει ένα τμήμα του ελληνικού χρέους που, σύμφωνα με όσους έχουν δει τα ντοκουμέντα, θεωρείται «αντισυνταγματικό».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου μου είπε: «Υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις παρανομίας, απέχθειας και μη βιωσιμότητας ενός μεγάλου μέρους του υποτιθέμενου ελληνικού χρέους». Προειδοποίησε τους πιστωτές ότι ο ελληνικός λαός έχει το δικαίωμα «να ζητήσει την διαγραφή του μέρους εκείνου που δεν θα έπρεπε να οφείλεται».

«Εν αναμονή των αποτελεσμάτων του ελέγχου, είναι ανήθικο εκ μέρους των πιστωτών να απαιτεί περαιτέρω πληρωμές, ενώ αρνείται τις εκταμιεύσεις και ταυτόχρονα να ασκεί πίεση εκβιαστικά για την εφαρμογή πολιτικών που βρίσκονται σε αντίθεση με τη λαϊκή εντολή» μου είπε.

Το ελληνικό κοινοβούλιο -και όχι η κυβέρνηση- αναμένεται να ξεκινήσει νομικές διαδικασίες για την διαγραφή του χρέους, απαιτώντας όμως και από την ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει μέρη του χρέους και να αναλάβει αρμοδιότητες που βρίσκονται στα χέρια των υπουργών.

«Για το αίτημα της απόρριψης του μη βιώσιμου μέρους του χρέους και την απαίτηση των γερμανικών επανορθώσεων δεν τίθεται θέμα προνομίων» μου λέει η Κωνσταντοπούλου: «Είναι νομικό καθήκον».

Παρόλο που δεν είναι γνωστή στην Αγγλία, η κυρία Κωνσταντοπούλου θεωρείται από κάποια μέλη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι μπορεί να σηκώσει το κύριο μέρος της αντίδρασης για την επερχόμενη συμφωνία. Τον τελευταίο μήνα περιόδευσε σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες προσπαθώντας να ενισχύσει τη θέση της Ελλάδας και στάθηκε δίπλα στον Βλάντιμιρ Πούτιν στην παρέλαση για τον εορτασμό της ρωσικής νίκης, στις 8 Μαΐου.

Χθες, όταν οι συνταξιούχοι είχαν μπλοκαριστεί από τα ΜΑΤ στην προσπάθειά τους να προσεγγίσουν το κοινοβούλιο, η Ζωή Κωνσταντοπούλου όρμησε έξω από το γραφείο της και αντιμετώπισε τον αξιωματικό της αστυνομίας, ζωντανά στην τηλεόραση.
Οι δανειστές και η κεντροδεξιά στην ελληνική πολιτική σκηνή έχουν υπολογίσει -σωστά μέχρι στιγμής- ότι η κατώτερη και μεσαία τάξη είναι τόσο προσκολλημένη στο ευρώ που η αμφισβήτηση του ενιαίου νομίσματος από το ΣΥΡΙΖΑ διακινδυνεύει να αντιμετωπιστεί με εξέγερση.

Τα πράγματα όμως αλλάζουν και μετά από τρεις μήνες, αφού ο Γιάνης Βαρουφάκης υπέγραψε αυτό που νόμιζε ότι ήταν συμφωνία που θα ξεμπλόκαρε το παγωμένο τραπεζικό σύστημα στην Ελλάδα, η κοινωνία έχει εξαντληθεί. Πάνω από 35 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν αποστραγγιστεί από το τραπεζικό σύστημα από τότε.

Και παρόλο που οι πρόσφατες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η παραμονή στο ευρώ υποστηρίζεται από το 70%, όταν ρωτάνε τον κόσμο αν η κυβέρνηση πρέπει να υποχωρήσει στις «κόκκινες γραμμές» της στο συνταξιοδοτικό, τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και την αποκατάσταση των απολυθέντων εργαζομένων, τότε αυτοί που λένε να μείνουμε στο ευρώ «πάση θυσία» πέφτουν τώρα στο 52%.

Η αριστερή πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ πιέζει ήδη για μια «διαπραγματεύσιμη» έξοδο από το ευρώ, την οποία υποστήριξε αυτή την εβδομάδα ο καθηγητής οικονομολόγος και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Λαπαβίτσας. Ωστόσο, αυτές τις εβδομάδες μετά την Σύνοδο Κορυφής στη Ρίγα μεγάλο μέρος του κόμματος και πολλοί δημοσιογράφοι έχουν αρχίσει σοβαρά να συζητάνε την ουσία της χρεοκοπίας και την στρατηγική μιας εξόδου.

Για τους Ευρωπαίους αξιωματούχους που προσπαθούν να κλείσουν μια συμφωνία της τελευταίας στιγμής, τα πράγματα φαίνεται να δυσκολεύουν. Τώρα δεν έχουν να αντιμετωπίσουν μόνο την επιμονή της Γερμανίας και των συμμάχων της ή την στάση της ΕΚΤ αλλά να προβλέψουν και την απειλή μιας ευρύτερης εξέγερσης κατά του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και τα νομικά μέτρα που θα πάρει η «Επιτροπή Αλήθειας». Και τα δύο αυτά σενάρια θα μπορούσαν να ανατινάξουν τις εργασίες για την εύρεση οποιασδήποτε συμφωνίας».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...