Οργή των εργαζομένων για την έκρηξη στα διυλιστήρια Ασπροπύργου !!!

Έγιναν τρεις απανωτές εκρήξεις. Όταν έγινε η έκρηξη σειρήνες δεν χτυπήσανε, τώρα χτυπάνε που έληξε η έκρηξη! Ατά που λένε είναι ψέματα.

Η καταγγελία του εργαζομένου στα διυλιστήρια Ασπροπύργου ο οποίος περιγράφει την στιγμή του ατυχήματος στο οποίο τραυματίστηκαν σοβαρά πέντε άνθρωποι διακόπτεται από τις αποδοκιμασίες των συναδέλφων του οι οποίοι γίνονται έξαλλοι ακούγοντας τη σειρήνη να ηχεί κατόπιν εορτής...

Ο απολογισμός των εκρήξεων και της πυρκαγιάς που ακολούθησε είναι έξι τραυματίες, πέντε εκ των οποίων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι και βρίσκονται σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση.

Τρεις τραυματίες νοσηλεύονται στο ΓΝΕ «ΘΡΙΑΣΙΟ»:

- Ο ένας εξ αυτών φέρει εγκαύματα συνολικής έκτασης περίπου 70% και βρίσκεται διασωληνωμένος και σε κρίσιμη κατάσταση.

- Ο δεύτερος φέρει εγκαύματα μερικού πάχους 20%.

- Ο τρίτος φέρει εισπνευστικό έγκαυμα και είναι διασωληνωμένος.

Επιπλέον, στο ΠΓΝ «Αττικόν» διακομίσθηκαν τρεις τραυματίες, οι οποίοι φέρουν εγκαύματα σοβαρού βαθμού, εμφανίζουν αναπνευστική δυσχέρεια και βρίσκονται διασωληνωμένοι υπό μηχανική υποστήριξη της αναπνοής.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο ένας εξ αυτών διακομίστηκε στη ΜΕΘ του 251 ΓΝΑ, ο δεύτερος διακομίστηκε στη μονάδα εγκαυμάτων του ΠΓΝ «Γ. Γεννηματάς», ενώ ο τρίτος παραμένει στη ΜΕΘ του ΠΓΝ «Αττικόν».

Ο ασθενής που μεταφέρθηκε στο 251 ΓΝΑ εισήχθη στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας για αναπνευστική υποστήριξη και θεραπεία.

Η κατάστασή του θεωρείται σοβαρή λόγω της μεγάλης έκτασης των εγκαυματικών επιφανειών και του εισπνευστικού εγκαύματος.

Η παρακολούθησή του γίνεται από ομάδα ιατρών, οι οποίοι είναι ειδικοί στην αντιμετώπιση εγκαυμάτων και βαρέως πασχόντων.

Οι τέσσερις τραυματίες είναι εργαζόμενοι των ΕΛΠΕ και οι δύο εργαζόμενοι εργολαβικής εταιρείας που είχε αναλάβει τις εργασίες συντήρησης.

Η πυρκαγιά ξέσπασε στις 8:20 το πρωί της Παρασκευής κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος των ΕΛΠΕ. Πιθανώς κάποιος σπινθήρας προκάλεσε φλόγες σε μία από τις δεξαμενες. Μέσα σε λίγη ώρα, πυκνός μαύρος καπνός κάλυψε τον ουρανό ως τον Πειραιά, προκαλώντας προβληματισμό σχετικά με την τοξικότητά του.

Η πυροσβεστική επενέβη μόνο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ατύχημα συνέβη σε μονάδα παράγωγης όπου εκδηλώθηκε φωτιά και στη συνέχεια έκρηξη. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο του συμβάντος βρέθηκαν καύσιμα, κάτι που παραπέμπει σε διαρροή. Ωστόσο οι έρευνες για τα αιτία του συμβάντος δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Πάντως οι εργαζόμενοι είναι εξαγριωμένοι και καταγγέλλουν ότι στην δεξαμενή σημειώθηκαν τρεις εκρήξεις και ακολούθησε η φωτιά, ενώ δεν χτύπησε ο συναγερμός για εκκένωση του διυλιστηρίου. Οι εργαζόμενοι βγήκαν μόνοι τους και εκκένωσαν τον χώρο, ενώ, όπως λένε, η πρώτη ενημέρωση από την διοίκηση ήταν ότι πήραν φωτιά ξερά χόρτα και ότι δεν υπάρχει φόβος.

Λόγω του περιστατικού και της μεγάλης κινητοποιήσης για αρκετή ώρα είχε διακοπεί η κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα της εθνικής οδού Αθηνών-Κορινθού στο ύψος των διυλιστηρίων, αποκαταστάθηκε όμως λίγο πριν τις 11 το πρωί της Παρασκευής.

Ανακοίνωση για την πυρκαγιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου εξέδωσαν τα ΕΛΠΕ, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Σήμερα (σσ. εννοούν την Παρασκευή 8 Μαϊου), ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».







ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...