Το «Ισλαμικό κράτος» απειλεί πλέον και την Ρωσία !!!

Το ισλαμικό χαλιφάτο γίνεται όλο και πιο πραγματική απειλή για την Ρωσία, και όχι μόνο λόγω της υποστήριξης της στο καθεστώς του Μπασάρ αλ-Άσαντ στην Συρία, αλλά λόγω της συμμέτοχης εκατοντάδων Τσετσένων ανταρτών, στις τάξεις του ISIS, αναφέρει η ιστοσελίδα rusplt.ru.

Επίσης ο Καύκασος αποτελεί μια περιοχή στην οποία δρουν ακραίοι Τσετσένοι Τζιχαντιστές ​​. Σύμφωνα με την εφημερίδα «ρωσικός κόσμος», πρώην αξιωματούχοι του ιρακινού κόμματος Μπάαθ υποστηρίζουν ενεργά την πλευρά των τζιχαντιστών, που σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες, συμβάλλει στην φύση της επιθετικής επέκτασης του πολέμου στα εδάφη αυτά .

Όχι πολύ καιρό πριν, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βιτάλι Τσούρκιν δήλωσε ότι, η Ρωσία θεωρεί ότι είναι δυνατό να συμμετάσχει στη διεθνή συμμαχία κατά της τρομοκρατίας κατά του ισλαμικού στρατού στην Λιβύη, συμπεριλαμβανομένης της διενέργειας ναυτικού αποκλεισμού για την αποτροπή της προμήθειας όπλων στους αντάρτες.

«Από πολιτική άποψη, αυτό δεν αποκλείεται. Πρέπει να πω ότι η Ρωσία έχει προσφέρει στην πράξη, σε Συρία και Ιράκ, πολλή βοήθεια από ό, τι κάποιες άλλες χώρες. Για παράδειγμα, έχουμε προμηθεύσει όπλα την κυβέρνηση του Ιράκ, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες «στα χαρτιά» αποφάσιζαν τι πρέπει να κάνουμε », δήλωσε ο Τσούρκιν.

Ο αναπληρωτής Διευθυντής του Τμήματος Πληροφοριών, του Υπουργείου Εξωτερικών Γιούρι Ματέρα είπε στην εφημερίδα «Ρωσικός κόσμος», ότι η Ρωσική Ομοσπονδία δεν έλαβε μέρος στη συμμαχία εναντίον του «ισλαμικού κράτους», νωρίτερα λόγω του γεγονότος ότι η επιχείρηση διεξήχθη από τις ΗΠΑ , με την καταστρατήγηση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Μοχάμεντ αλ-Νταιρύ ζήτησε από την διεθνή κοινότητα να βοηθήσει την κυβέρνηση, στην καταπολέμηση των ανταρτών. Ο υπουργός Εξωτερικών της Αιγύπτου Sameh Shoukry υποστήριξε αυτή την πρόσκληση και έκκληση για την διενέργεια ναυτικού αποκλεισμού της Λιβύης, για να αποτρέψει την προμήθεια όπλων προς τους ισλαμιστές.

» Η Ρωσία ανέκαθεν συμμετείχε ενεργά στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. Αυτή είναι η ηθική γραμμή μας, και η συμβολή μας», δηλώνει ο ίδιος . Σύμφωνα με τον , Βιτάλι Τσούρκιν, η Ρωσία έχει κάθε λόγο να μιλήσει για τις προοπτικές της συμμετοχής της σε αυτό το έργο, αλλά εξετάζεται υπό ποια μορφή. Ο συνασπισμός μπορεί να επιβάλει αυστηρά την ίδια αντίληψη για το τι συνιστά την τρομοκρατία, υπενθυμίζει το μέλος της NAC, Ιβάν Μέλνικοφ.

Τώρα το πρόβλημα έγκειται στο ότι , η κύρια ομάδα του ισλαμικού στρατού είναι «απασχολημένη» με την στρατιωτική δράση της στην Μέση Ανατολή. Σύμφωνα με διαθέσιμες πληροφορίες, σχετικά με τα σύνορα των δημοκρατιών της Κεντρικής Ασίας, στο Αφγανιστάν είναι συγκεντρωμένη ΜΕΓΑΛΗ ομάδα ανταρτών του ISIS , μερικοί από τους οποίους είναι οπαδοί του «ισλαμικού κράτους». Και αν στο Τατζικιστάν υπάρχουν ετοιμοπόλεμες μονάδες μάχης του ρωσικού στρατού, στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν « απουσιάζει» κάθε προσπάθεια για κάτι τέτοιο.

Στο Ουζμπεκιστάν, δρα η θρησκευτική εξτρεμιστική οργάνωση «Hizb ut-Tahrir», παρά την απαγόρευση, απολαμβάνοντας κάποια επιρροή. Τον Οκτώβριο του 2014 από τα μηνύματα των εκπροσώπων των οργάνων επιβολής του νόμου του Ουζμπεκιστάν έγινε γνωστό ότι ο ηγέτης του Ισλαμικού Κινήματος του Ουζμπεκιστάν, Ουσμάν Γκόζι ανακοίνωσε την προσχώρησή του στην οργάνωση «Ισλαμικό κράτος».

Η επέκταση της γεωγραφίας του «ισλαμικού κράτους» καταλαμβάνει μία ιδιαίτερη θέση Καύκασο. Υπάρχουν πολλοί Πολέμαρχοι οι οποίοι επιθυμούσαν να ξεκινήσουν έναν πόλεμο με την Ρωσία. Ένας από αυτούς, ο Tarhan Batirashvili, πιο γνωστός ως Ομάρ αλ-Σίσανι απείλησε ότι , θα οδηγήσει προσωπικά την επίθεση στον Καύκασο για «εκδικηθεί την Ρωσία». Ο επικεφαλής της Δημοκρατίας της Τσετσενίας, Ραμζάν Καντίροφ απάντησε στην ανακοίνωση των μαχητών, τονίζοντας ότι κανένας μισθοφόρος δεν θα παραμείνει χωρίς ο αυστηρή τιμωρία. Μετά από λίγο καιρό ο πολέμαρχος είχε σκοτωθεί .

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr, την ίδια στιγμή στη Μέση Ανατολή συνεχίζεται η εκπαίδευση ενεργών ισλαμιστών μαχητών. Η δραστηριότητα αυξάνεται, και σε σύντομο χρονικό διάστημα εμφανίσθηκαν τρομοκρατικοί πυρήνες στο Αφγανιστάν, την Αλγερία, την Ιορδανία, το Λίβανο, την Σαουδική Αραβία, την Τυνησία, την Υεμένη και άλλες χώρες. Την ίδια στιγμή, με την ανακοίνωση της δημιουργία του «χαλιφάτου», τον Ιούνιο του 2014 στρατολογήθηκαν 20.000 έως 31.500 μαχητές.

Τώρα ο αριθμός των ισλαμιστών ανταρτών στρατιωτών είναι ακόμα πιο δύσκολο να υπολογιστεί, δεδομένου υπάρχουν δεκάδες ομάδες, συμπεριλαμβανομένων παραδόξως των Salafi-τζιχαντιστών, Σούφι και πολλών άλλων . Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Καύκαυσος αποτελεί το επόμενο πεδίο δράσης των ισλαμιστών στον Κόσμο μαζί με την Ευρώπη.


ΠΗΓΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...