ATHENS

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Ποιός κερδίζει απ'την Ελληνική κρίση;


Το δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, σημειώνει την ανησυχία των επενδυτών ,λόγω της στασιμότητας των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας -Εταίρων,λόγω μιας ενδεχόμενης Ελληνικής χρεοκοπίας και λόγω της δήλωσης της Ελληνικής κυβέρνησης να μη πλήρώσει το ΔΝΤ σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία.

Έτσι οι επενδυτές, γύρισαν στην ασφάλεια των ομόλογων του αμερικανικού Δημοσίου και έπρωξαν την απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου σε χαμηλά επίπεδα τριών εβδομάδων και μόλις χθές η απόδοση του 10ετούς ομολόγου ΗΠΑ έκλεισε χθες στο 2,135%, σημειώνοντας το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 4 Μαΐου.

Ο επικεφαλής της Crédit Agricole στη Νέα Υόρκη σε θέματα στρατηγικής επιτοκίων, Ντέιβιντ Κίμπλ, επεσήμανε ότι και η Ισπανία βρίσκεται σε άσχημη θέση λόγω της μαζικής πώλησης ομολόγων μετά το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών και την άνοδο της αντιπολίτευσης. «Το ερώτημα είναι ποια χώρα θα ακολουθήσει την Ελλάδα εάν βγει από το ευρώ», αναρωτιέται ο Κιμπλ.

Μεγάλο μέρος των χρημάτων αυτών καταλήγει στα ομόλογα αμερικανικού Δημοσίου αφού τα αμερικανικά ομόλογα τροφοδοτούνται και από τις ρευστοποιήσεις στις μετοχές αμερικανικών εταιρειών.

Η WSJ επισημαίνει ότι οι επενδυτές στο χρηματιστήριο ανησυχούν για το ράλι του δολαρίου, το οποίο βλάπτει τα κέρδη που σημειώνουν πολυεθνικές των ΗΠΑ από τις αγορές του εξωτερικού.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.