Δραματικές εικόνες από το χάος διάσωσης μεταναστών !!!

Παλέρμο: Ακόμη και λίγα λεπτά πριν διασωθούν από πλοία που εντοπίζουν τις φουσκωτές βάρκες στη Μεσόγειο, οι μετανάστες που προσπαθούν να μπουν στην Ευρώπη δεν έχουν γλιτώσει από το θανάσιμο κίνδυνο: Βίντεο από μαλτέζικο πλοίο δείχνει πόσο χαοτικές και μοιραίες μπορούν να γίνουν ακόμη και οι τελευταίες στιγμές πριν τη διάσωση.

Το βίντεο τραβήχτηκε από μέλος του πληρώματος στο μαλτέζικο φορτηγό «Zeran» και το μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press. To πλοίο είχε διασώσει την Κυριακή περίπου 100 μετανάστες από φουσκωτό στα ανοικτά της Λιβύης, οι οποίοι και μεταφέρθηκαν την Τρίτη στην Κατάνια της Σικελίας.

Στις εικόνες καταγράφονται οι στιγμές που το φουσκωτό έχει προσεγγίσει το πλοίο και οι μετανάστες πρόκειται να διασωθούν. Το φουσκωτό στο οποίο έχουν στοιβαχτεί οι μετανάστες είναι μεν γεμάτο και έχει αρχίσει να βάζει νερά, όμως βρίσκεται λίγα μέτρα από το «Zeran». Η θάλασσα είναι ήρεμη: Όλα δείχνουν πως ο κίνδυνος πέρασε.

Θεωρητικά. Διότι τα όσα ακολουθούν δείχνουν πως, ακόμη και λίγα μέτρα πριν την ασφάλεια, η γραμμή μεταξύ ζωής και θανάτου είναι απίστευτα λεπτή.

Οι μετανάστες, που δεν ξέρουν ότι το πλήρωμα θα ρίξει σκάλα, πέφτουν στο νερό προσπαθώντας να πιάσουν τα σχοινιά που θα την στήριζαν. Άλλοι πάνω στο φουσκωτό, το οποίο αρχίζει να μπατάρει από τις πανικόβλητες κινήσεις, πηδούν με τη σειρά τους ή προσπαθούν να κάνουν σωσίβια άδεια μπιτόνια.

Το πλήρωμα του «Zeran» αναγκάζεται να ρίξει σωσίβια, εντείνοντας τον πανικό. Στο τέλος, πάνω στο φουσκωτό βρέθηκαν πέντε σοροί, που, σύμφωνα με την εισαγγελία της Κατάνια, φαίνεται πως είχαν συνθλιβεί πάνω στη βάρκα την ώρα της διάσωσης.





ΠΗΓΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...