ATHENS

Υπερψηφίστηκε η πρόταση Τσίπρα !!! Όχι στη πιστωτική ασφυξία !!! Λευκό απο Αριστερή πλατφόρμα !!!

Η πρόταση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στην συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής εγκρίθηκε με πλειοψηφία παρά το λευκό της Αριστερής πλατφόρμας.

Η πρόταση έχει 4 βασικούς πυλώνες, για τον "έντιμο συμβιβασμό" που είναι οι εξής:
Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα, καμία περικοπή σε μισθούς και συντάξεις, αναδιάρθρωση του χρέους και τέλος ισχυρό πακέτο για δημόσιες επενδύσεις στις υποδομές και τις νέες τεχνολογίες .

Στο κείμενο της πρότασης, ο ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιεί τους δανειστές με στάση πληρωμών σε περίπτωση που «τα πράγματα οδηγηθούν σε οριακό σημείο». «Όσοι πιστεύουν ότι θα ταπεινώσουν την Ελλάδα παίζουν παιχνίδι με τη φωτιά» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο.
"Οι άνθρωποι είναι πάνω από το χρέος."

Νωρίτερα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επεσήμανε πως «Η κυβέρνηση πρέπει να προετοιμάσει το λαό σε περίπτωση συμφωνίας μη συμβατής με το πρόγραμμά μας» και κατέθεσε κείμενο στο οποίο ζητά να μην πληρωθεί η επόμενη δόση στο ΔΝΤ εφ'οσον οι «θεσμοί» συνεχίσουν την τακτική των εκβιασμών.

Η πρόταση κλείνει λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει σύμμαχο το λαό ενάντια στη διαπλοκή και την εξουσία του πλούτου.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.