Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της αρχαίας Παλμύρας !!!

Τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους κατέλαβαν το βόρειο τμήμα της αρχαίας Παλμύρας, του σπουδαίου μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Παρατηρητήριο ανακοίνωσε ότι οι τζιχαντιστές έχουν καταλάβει το ένα τρίτο της πόλης.

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας αρχαιοτήτων της Συρίας ανακοίνωσε ότι εκατοντάδες αγάλματα από την Παλμύρα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές σημείο.

Ο Μααμούν Αμπντουλκαρίμ δήλωσε ότι «μικρές ομάδες» ενόπλων εισέβαλαν στο κέντρο της πόλης και κάλεσε τον συριακό στρατό, την αντιπολίτευση και τη διεθνή κοινότητα να σώσει το μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

«Εκατοντάδες και εκατοντάδες αγάλματα που ανησυχούσαμε ότι θα καταστραφούν (από τους τζιχαντιστές) και θα πουληθούν, βρίσκονται όλα σε ασφαλή σημεία» είπε και πρόσθεσε: «Ο φόβος είναι για το μουσείο και τα μεγάλα μνημεία που δεν μπορούν να μετακινηθούν».

«Αυτή η μάχη αφορά ολόκληρο τον πλανήτη» τόνισε.

Η Παλμύρα θεωρείται πόλη στρατηγικής σημασίας, καθώς βρίσκεται στο «σταυροδρόμι» για τη Χομς και τη Δαμασκό.

Σύροι αξιωματούχοι φοβούνται ότι θα επαναληφθούν οι καταστροφές του αρχαιολογικού χώρου και του μουσείου, όπως ακριβώς συνέβη και στην περίπτωση του Ιράκ.

Η ιστορική αξία της Παλμύρας (240 χλμ. βορειοανατολικά της Δαμασκού) είναι ανεκτίμητη, καθώς φιλοξενεί τα ερείπια μιας μεγάλης πόλης, μιας από τις σημαντικότερες εστίες πολιτισμού του αρχαίου κόσμου.

Η αρχιτεκτονική της συνδυάζει τα ελληνορωμαϊκά στοιχεία με τις ντόπιες παραδόσεις και με επιρροές από την Περσία.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...