ATHENS

ΜΕΡΚΕΛ ΣΕ ΤΣΙΠΡΑ !!! Ποιος Σόιμπλε, εγώ κυβερνώ την Γερμανία !!! Πάρε τηλέφωνο τους Αμερικάνους !!!

Την συμβουλή της Γερμανίδας καγκελαρίου φέρεται να «άκουσε» και να εφάρμοσε ο πρωθυπουργός που τον παρότρυνε να στραφεί προς τις ΗΠΑ και να ζητήσει την παρέμβαση Λιου προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια για τη συμφωνία.
 

Μάλιστα, όταν ο Αλέξης Τσίπρας στη Σύνοδο της Ρίγας της μιλούσε για την σκληρή στάση του Σόιμπλε, εκείνη φέρεται να του απάντησε σε έντονο ύφος: «Eγώ κυβερνώ τη Γερμανία»!

Σύμφωνα με αμερικανική διπλωματική πηγή, που επικαλείται ο ΑΝΤ1, κατά την πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στη Ρίγα της Λετονίας, ήταν η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, που «υπέδειξε» στον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, να απευθυνθεί στο Λευκό Οίκο, προκειμένου να μεσολαβήσει προς το ΔΝΤ, ώστε να δείξει ευελιξία και το ελληνικό πρόβλημα να τεθεί και στη Σύνοδο του G7.

Μέρκελ και Τσίπρας, σύμφωνα πάντα με τον Αμερικανό διπλωμάτη, είχαν μια ενδελεχή συζήτηση για τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης και τα εμπόδια τα οποία συνεχώς προβάλλει, όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με τον οποίο η καγκελάριος φαίνεται να έχει διαφορετικές απόψεις για τους χειρισμούς στο ελληνικό ζήτημα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν ο πρωθυπουργός σημείωσε την αντιπαραγωγική και σκληρή στάση που κρατά ο κ. Σόιμπλε στη διαπραγμάτευση, η κυρία Μέρκελ φέρεται να του είπε: «Eγώ κυβερνώ τη Γερμανία».

Ο κ. Τσίπρας, μετά το ραντεβού, πήρε το μήνυμα της κυρίας Μέρκελ και τηλεφώνησε την περασμένη Παρασκευή στον Αμερικανό υπουργό Οικονομικών, Τζακ Λιου, ζητώντας την παρέμβαση του Λευκού Οίκου τόσο προς τη Σύνοδο του G7 όσο και προς το ΔΝΤ.

Απο εκείνη τη χρονική στιγμή κι έπειτα υπάρχει παρασκηνιακά μια συντονισμένη δράση και πρόθεση της Ουάσινγκτον να πιέσει, αφενός για να «απομονωθεί» ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και αφετέρου, για να υποχωρήσει στις απαιτήσεις του το ΔΝΤ.

Το Μέγαρο Μαξίμου αναμένει ότι ο Τζακ Λιου θα θέσει το ελληνικό ζήτημα στη Σύνοδο της G7 στη Δρέσδη, με συγκεκριμένες προτασεις και ένα σχέδιο για να αποφευχθεί η κρίση, αν και ο Σόιμπλε έχει διαμηνύσει ότι το G7 δεν θα γίνει το πεδίο, στο οποίο θα βρεθεί λύση στο ελληνικό πρόβλημα.




ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.