ΔΙΑΓΓΕΛΜΑ ΤΣΙΠΡΑ για να μην του τραβήξουν το χαλί οι «δικοί» του !!!

Η πιο μεγάλη ώρα για τον Αλέξη Τσίπρα έχει φτάσει, καθώς καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις ενόψει της μεγάλης συμφωνίας με τους εταίρους.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη Real News, ο πρωθυπουργός αναμένεται να ζητήσει με διάγγελμα προς τον λαό, άλλα και με έκτακτη σύγκληση των οργάνων του κόμματος την ευρύτερη δυνατή στήριξη, απαιτώντας, μεταξύ άλλων, από τα στελέχη της Κουμουνδούρου να μην του τραβήξουν το χαλί κάτω από τα πόδια.

 Εφόσον, μάλιστα, επιτευχθεί συμφωνία, που εκ των πραγμάτων θα αποτελεί και πρόκριμα για τη μεγάλη συμφωνία του Ιουνίου και το νέο μεσοπρόθεσμο που θα κατατεθεί, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποσχεθεί μικρότερη ανεργία και πραγματική ανάπτυξη από το νέο έτος, αλλά και υλοποίηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων εντός του 2016.

Οι αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μεγάλες, όπως διαφάνηκε από τις συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου, της Πολιτικής Γραμματείας και του Προεδρείου της Κ.Ο.


Τι προβλέπει το Σύνταγμα
Πάντως, το Σύνταγμα προβλέπει δυο ειδών δημοψηφίσματα, αυτό που προκηρύσσεται για «κρίσιμα εθνικά θέματα» και που απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη 151 βουλευτών και το νομοθετικό δημοψήφισμα, που προκηρύσσετα για ήδη ψηφισμένο νομοσχέδιο και το οποίο απαιτεί τη σύμφωνη γνώμη της αυξημένης πλειοψηφίας των 180 βουλευτών. Η κυβέρνηση αναφέρεται στο πρώτο είδος δημοψηφίσματος, το οποίο προκηρύσσεται μέσα σε ένα μήνα από τη σχετική απόφαση της Βουλής.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...