Προελαύνουν οι ισλαμιστές στο Ιράκ: Έσπασαν και τη δεύτερη γραμμή άμυνας των κυβερνητικών στρατευμάτων !!!

Οι ένοπλοι ισλαμιστές της ISIS έσπασαν την Πέμπτη και τη δεύτερη γραμμή άμυνας της ιρακινής κυβέρνησης στην πόλη Χουσάιντα, 10χλμ ανατολικά της πόλης Ραμάντι, που είχε καταληφθεί από το ΙΚ αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η αστυνομία και ομάδες μαχητών που πολεμούν στο πλευρό της κυβέρνησης.

«Η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη τώρα αφότου οι τζιχαντιστές της ISIS κατάφεραν να σπάσουν την αμυντική γραμμή στη Χουσάιντα», δήλωσε ο αστυνομικός Χαλίντ Αλ Φαχντάουι.

«Υποχωρήσαμε στην ανατολική πλευρά της περιοχής και περιμένουμε περισσότερες ενισχύσεις και αεροπορικές επιθέσεις που θα αναχαιτίσουν την προέλαση τους», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου ανακοίνωσε πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αποστείλουν 2.000 αντιαρματικές ρουκέτες τύπου ΑΤ-4 στο Ιράκ στις αρχές της επόμενης εβδομάδας, τις διπλάσιες από όσες ανακοίνωσε την Τετάρτη, για να βοηθήσουν τις αρχές της Βαγδάτης να αμυνθούν έναντι των βομβιστικών επιθέσεων αυτοκτονίας με αυτοκίνητα παγιδευμένα με εκρηκτικά από την ισλαμιστική οργάνωση.

Ο εκπρόσωπος τύπου του Πενταγώνου, συνταγματάρχης Στίβεν Γουόρεν είπε ακόμη πως η αποστολή των όπλων θα βοηθήσει το Ιράκ να αμυνθεί ενάντια σε αυτού του τύπου τις επιθέσεις που χρησιμοποιήθηκαν από τους τζιχαντιστές του ΙΚ την προηγούμενη εβδομάδα για την κατάληψη της πόλης Ραμάντι από τις ιρακινές δυνάμεις. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου πρόσθεσε πως αμερικανική αεροπορική κάλυψη δεν παρεμποδίστηκε από τις καιρικές συνθήκες κατά την διάρκεια της επίθεσης του ΙΚ στο Ραμάντι.

Τα σχόλια του Γουόρεν ήρθαν μετά από δημοσιεύματα που ανέφεραν πως οι τζιχαντιστές εκμεταλλεύτηκαν μια αμμοθύελλα για να αποκτήσουν προβάδισμα στην κατάληψη της πόλης και ότι η θύελλα απέτρεψε τα αεροπορικά βομβαρδιστικά των ΗΠΑ από το να εξαπολύσουν αεροπορικές επιθέσεις.






ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...