Νέο κρούσμα Έμπολα: Ιταλός νοσηλευτής προσεβλήθη ενώ εργαζόταν στην Σιέρα Λεόνε !!!

Μπορεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας να ανακοίνωσε στη Λιβερία το τέλος της επιδημίας Έμπολα, που προκάλεσε πάνω από 4.700 θανάτους, καλώντας σε επαγρύπνηση λόγω της παρουσίας του ιού σε Γουινέα και Σιέρα Λεόνε, όμως, παρουσιάστηκε ένα νέο κρούσμα σε νοσηλευτή.

Όπως αναφέρουν ιταλικά δημοσιεύματα, πρόκειται για έναν 37χρονο νοσηλευτή από την Σαρδηνία, ο οποίος εργαζόταν από τον περασμένο Ιανουάριο στην Σιέρα Λεόνε ως μέλος της ανθρωπιστικής οργάνωσης Emergency.

Ο άνδρας επέστρεψε στην Ιταλία στις 7 Μαΐου και εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα τρεις ημέρες αργότερα, με αποτέλεσμα να επικοινωνήσει με τις αρμόδιες αρχές και να μεταβεί σε νοσοκομείο της πόλης Σάσαρι.

Δύο ημέρες αργότερα μεταφέρθηκε στην Ρώμη με αεροσκάφος της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας και σε καραντίνα, όπως προβλέπεται από το υπουργείο Υγείας και την Emergency.

Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο ο άνδρας ήλεγχε την κατάστασή του από τη στιγμή που έφτασε στην Ιταλία, επομένως μόλις αντιλήφθηκε τα πρώτα συμπτώματα επέτρεψε στην άμεση νοσηλεία του.

Το υπουργείο Υγείας επιβεβαιώνει ότι έχει προσβληθεί από τον θανατηφόρο ιό, ωστόσο η κατάστασή του δεν είναι κρίσιμη.

Οι ιατροί του νοσοκομείου Σπαλαντζάνι επιβεβαίωσαν ότι τη στιγμή που ο ασθενής νοσηλεύτηκε στην ειδική μονάδα βρισκόταν σε εμπύρετη κατάσταση, αλλά παρ΄όλα αυτά ήταν συνεργάσιμος και επικοινωνούσε.

Όσο για την θεραπεία του, παρακολουθεί ειδική αγωγή, ενώ άγνωστο παραμένει αν θα χρειαστεί πλάσμα αίματος από άνθρωπο που είχε νοσήσει και θεραπεύτηκε.

Στο μεταξύ, τρεις άνθρωποι με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή ο 37χρονος έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα και η κατάστασή τους ελέγχεται.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...