ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Αυτό είναι το αλβανικό λόμπυ στις ΗΠΑ !!!

Αρκετά συχνά απασχολεί το κράτος της Αλβανίας εταιρείες δημοσίων σχέσεων-λόμπινγκ με σκοπό τη προώθηση των θέσεων τους σε τομείς επιρροής στις ΗΠΑ, όπως τη Γερουσία, διάφορα σημαντικά Υπουργεία και μεγάλες εταιρείες.

Το κείμενο που σας παραθέτουμε παρακάτω ασχολείται μόνο με τις εταιρείες που πραγματοποιούν λομπινγκ εκ μέρους των Τιράνων και όχι τους εθνοτικούς συλλόγους και ενώσεις Αλβανών στις ΗΠΑ που βεβαίως κάνουν παραπλήσια εργασία.

Δείτε μια συνοπτική αναφορά:

- Εταιρεία Squire Patton Boggs, στην Ουάσινγκτον. Η εταιρεία αυτή εξειδικεύεται στην Ανατολική Ευρώπη εδώ και 20 έτη, ενώ είναι ενδιαφέρον να ειπωθεί ότι η εταιρεία αυτή αντιπροσωπεύει και το Εμιράτο του Κατάρ στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

- Εταιρεία Podesta Group, στην Ουάσινγκτον. Η εταιρεία αυτή έχει αναλάβει και το λομπίνγκ για τις δραστηριότητες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας στις ΗΠΑ, όπως και κατά καιρούς εκπροσωπεί συμφέροντα της Τουρκίας, Γεωργία,Ουκρανίας και του Αζερμπαιτζάν.

- Εταιρεία Blue Star Strategies, στην Ουάσινγκτον. Η διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας αυτής, ονόματι Sally A. Painter,εξειδικεύεται στις Βαλτικές χώρες, την Ουκρανία και το Καύκασο.

- Εταιρεία BKSH & Associates - Prime Policy Group, στην Ουάσινγκτον. Η εταιρεία αυτή εξειδικεύεται στο Ιράκ, την Ουκρανία και στον πρώην Ρώσο "ολιγάρχη" Χοντροκόφσκι.

- Εταιρεία Rasky Baerlain Strategic Communications, στην Ουάσινγκτον. Ο Αντιπρόεδρος της εταιρείας ονόματι David Tamasi, εξειδικεύεται στην Κεντρική Ευρώπη και ιδιαίτερα στην Ουγγαρία.

Στους παραπάνω οργανισμούς,πρέπει να προστεθεί το ευρύτερο "σύστημα Σόρος" στα Βαλκάνια που ενίσχυσε συγκεκριμένα το σημερινό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα εις βάρος του τέως Σαλί Μπερίσα, όπως και πολλοί μεμονωμένοι "ανεξάρτητοι" λομπίστες στην Ουάσινγκτον, Νέα Υόρκη και Σικάγο ιδιαίτερα.

Επιπλέον οι μηχανισμοί λόμπινκ που απασχολούνται από το Κόσοβο, είναι αρκετά ευρύτεροι και μεγαλύτεροι από ότι αυτοί της Αλβανίας.

Είναι ολοφάνερο πως αναλόγως με το μέγεθος και τα οικονομικά δεδομένα των Τιράνων, δίδεται πολύ μεγάλη σημασία από αυτή τη χώρα στο να διαθέτει μηχανισμούς λόμπινγκ στις ΗΠΑ, οι οποίοι έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό τη διασύνδεση με το "προωθημένο" τμήμα της Αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που επιθυμεί κατά κύριο λόγο περαιτέρω εξάπλωση του ΝΑΤΟ και έχει άμεση εμπλοκή σε πολύ μεγάλο βαθμό στις σημαντικότερες γεωπολιτικές εξελίξεις της τελευταίας 20ετίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η Αλβανία δεν δίνει ιδιαίτερη σημασία στο να έχει σύστημα λόμπινγκ στην Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, παρόλο που υποτίθεται ότι η ενταξιακή της πορεία αποτελεί το μείζων στρατηγικό στόχο της χώρας.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...