"Σφαγή" στις τουρκικές ΕΔ: Ξαφνική αποστρατεία 81 ανώτατων αξιωματικών και στους τρεις κλάδους !!!

Ξαφνική αποστρατεία-εκκαθάριση 81 ανώτατων αξιωματικών από τους βαθμούς, υποστρατήγου,υποναυράρχου, υποπτεράρχου και πάνω αποφάσισε η τουρκική κυβέρνηση του Α.Νταβούτογλου κατόπιν παριανέσεως και του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν.

Οι εκκαθαρίσεις αποφασίσθηκαν σε μια προσπάθεια να εκδιωχθούν από τις τουρκικές ΕΔ όλα τα στελεχη τα οποία είναι προσκείμενα στον Φ.Γκιουλέν τον ιμάμη-μυστήριο που διαβιεί σε έπαυλη στην Πενσυλβάνια των ΗΠΑ και έχει ανακηρυχθεί σε μέγιστο αντίπαλο του Ρ.Τ.Ερντογάν, αν και παλαιότερα ήταν φίλος και μεγάλος μέντορας του Τούρκου προέδρου (εδω ταιριάζει μια αμερικανική φράση good friends, better enemies)

Τον τελευταία καιρό έχει παρατηρηθεί μια έντονη μανία καταδίωξης που έχει καταβάλλει τον Τούρκο πρόεδρο, Ταΐπ Ερντογάν, ο οπαίος βλέπει παντού εχθρούς (κάτι που έχει βάση, καθώς και οι Αμερικανοί επιθυμούν την αποπομπή του από το τουρκικό πολιτικό σύστημα, και ο Φ.Γκιουλέν έχει παντού αυτιά και μάτια) που τον επιβουλεύονται και προσπαθούν ακόμα και να τον δολοφονήσουν.

Συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι οι επανειλημμένες εκκαθαρίσεις στις τάξεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, κυρίως από στελέχη και αξιωματικούς που πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν ο οποίος όπως φαίνεται είχε διεισδύσει σε μεγάλο βαθμό στις ΕΔ και στα ΣΑ, κάτι απόλυτα φυσιολογικό καθώς μαζί είχαν ξεκινήσει την άνοδο του "μετριοπαθούς" ισλαμισμού στην εξουσία.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν για διώξεις 81 ανωτάτων αξιωματικών στον βαθμό του υποστρατήγου,υποπτεράρχου και υποναυάρχου, ενώ ο συνολικός αριθμός των τελευταίων διώξεων ανεβαίνει στους 1481, μεταξύ των οποίων 26 στελέχη που κρίθηκαν άμεσα προς αποστρατεία.

Η κατάσταση αυτή έχει αγγίξει και την μεγαλύτερη τουρκική μυστική υπηρεσία, την ΜΙΤ, όπου και εκεί όπως έγινε γνωστό είχαν διεισδύσει οι προσκείμενοι στον Φ.Γκιουλέν με αποτέλεσμα να έχει ξεσπάσει τελευταία και ένας έντονος εσωτερικός πόλεμος για τις αναμενόμενες εκκαθαρίσεις.

Ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας, ο İsmet Yılmaz, ανακοινώσε ότι για όλες αυτές τις υποθέσεις έχουν επιληφθεί οι αρμόδιοι στρατοδίκες καθώς οι κατηγορίες φτάνουν μέχρι την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας, γεγονός που δείχνει και την σοβαρότητα της κατάστασης και το εύρος των εκκαθαρίσεων, αλλά και την βιασύνη της τουρκική κυβέρνησης να "καθαρίσει" το χώρο άμεσα.

Φυσικά όλα αυτά είναι επόμενο να έχουν άμεσο αντίκτυπο στην ομαλή λειτουργία των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, ήδη οι πρότερες εκκαθαρίσεις στην τουρκική Αεροπορία έχουν στοιχίσει στο αξιόμαχό της, όπως φάνηκε και στην περίπτωση της απόταξης 800 Αλεβιτών πιλότων, και τα συνεχόμενα θανατηφόρα ατυχήματα με τα τουρκικά F-4.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...