ΕΚΤΑΚΤΟ: Τι συζητά η κυβέρνηση για 80 δισ. με BRICS;

Στη σημερινή σύσκεψη του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με τους προέδρους των συστημικών τραπεζών, αναμένεται να συζητηθούν η διαχείριση των κόκκινων δανείων και η δημιουργία αναπτυξιακής τράπεζας αλλά και η συμμετοχή της Ελλάδας ώς 6ο μέλος στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS (Κίνα, Ρωσία, Βραζιλία, Ινδία, Ν. Αφρική)
Σύμφωνα με εκτιμήσεις τραπεζικών παραγόντων τους τελευταίους μήνες ο ρυθμός αύξησης των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει αυξηθεί, δημιουργώντας ακόμα πιο εκρηκτικό περιβάλλον στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Περίπου 80 δισεκ είναι το ύψος των "κόκκινων δανείων".


Τέλος, αναφορικά με τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Αναπτυξιακή Τράπεζα των BRICS, την πρόταση έκανε τηλεφωνικώς ο υφυπουργός Οικονομικών της Ρωσίας κ. Σεργκέι Στόρτσακ στον πρωθυπουργό.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας απήντησε πως θα την εξετάσει. Η πρόταση αυτή θα έδινε στη χώρα τη δυνατότητα να χρηματοδοτήσει από αυτή την τράπεζα αρκετά αναπτυξιακά έργα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...