Υπό τον κίνδυνο κατάρρευσης 11 δήμοι στην Ελλάδα !!!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις δεν έδωσαν την έγκριση τους, για τους προϋπολογισμούς 11 δήμων, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα.

Πιο συγκεκριμένα, οι δήμοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα κατάρρευσης είναι: ο δήμος Πειραιά, οι δήμοι Περάματος, Σαλαμίνας και Αίγινας. Ο δήμος της Φυλής στη Δυτική Αττική και των Μεγάρων στην Ανατολική, ενώ τη λίστα συμπληρώνουν τέσσερις δήμοι της Κρήτης, εκείνος της Γόρτυνας, της Φαιστού, των Σφακίων και της Γαύδου. Τέλος την λίστα κλείνει ένας δήμος στα Δωδεκάνησα, ο ακριτικός δήμος Μεγίστης (Καστελόριζο).

Το ΥΠΕΣΔΑ πέρασε από τροπολογία το νόμο «Εκδημοκρατισμός της Διοίκησης – Καταπολέμηση Γραφειοκρατίας και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση – Αποκατάσταση Αδικιών και άλλες διατάξεις», προκειμένου να μπορέσουν οι δήμοι να λειτουργούν με τα απαραίτητα.

Δείτε αναλυτικά τα σενάρια του ΥΠΕΣΔΑ:


1) Χρηματοδότηση των συγκεκριμένων δήμων από τα 75 εκατ. ευρώ των ληξιπρόθεσμων


2) Χρηματοδότηση από τον «κουμπάρα» που υποτίθεται ότι διατηρείται στο ΥΠΕΣΔΑ για τους κόκκινους δήμους


3) Χαμηλότοκο δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.


Τέλος, όπως έγινε γνωστό από τον υπουργό Εσωτερικών Νίκο Βούτση, ο αριθμός των δήμων που παρουσιάζουν πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερος, αλλά κάποιοι δήμοι καταφέρνουν να εφαρμόζουν κόλπα με τους προϋπολογισμούς.



ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...