Το Ντουμπάι γίνεται πράσινο !!! Ξενοδοχείο με 100% ηλιακή ενέργεια και βιολογικά αγροκτήματα !!!

Αποκαλύφθηκαν τα σχέδια για ένα ξενοδοχείο το οποίο θα λειτουργεί εξ ολοκλήρου με τη χρήση πράσινης ενέργειας στα πλαίσια ενός μεγαλεπήβολου σχεδίου του Ντουμπάι για τη δημιουργία πράσινων δομών που ονομάζεται «Βιώσιμη Πόλη».

Το ξενοδοχείο Indigo αναμένεται να ανοίξει το πρώτο εξάμηνο του 2017, θα είναι το πρωταρχικό μέρος του σχεδίου της πόλης, θα διαθέτει 170 δωμάτια και το 100% των ενεργειακών του αναγκών θα καλυφθεί από την ηλιακή ενέργεια.


Όλα τα λύματα του ξενοδοχείου θα ανακυκλώνονται και όλα τα υλικά των αποβλήτων θα ταξινομούνται και στη συνέχεια θα ανακυκλώνονται και αυτά.

Αντί για γρασίδι, που απαιτεί πολύ νερό και φροντίδα, θα χρησιμοποιηθούν ενδημικά φυτά για να πλαισιώσουν το ξενοδοχείο.


Ένα υπηρεσιακό λεωφορείο που θα χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια, θα είναι διαθέσιμο για τους επισκέπτες του ξενοδοχείου, εξασφαλίζοντας τους πρόσβαση στο κέντρο του Ντουμπάι.



Ο Pascal Gauvin, ο γενικός διευθυντής του Intercontinental Hotels Group (IHG), δήλωσε: «Το ξενοδοχείο Indigo στη βιώσιμη πόλη του Ντουμπάι θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε αφού θα είναι ένα πραγματικά μοναδικό ξενοδοχείο, ιδανικό για τους επισκέπτες.


Το όλο συγκρότημα θα περιλαμβάνει κατοικίες, ένα πράσινο σχολείο, ένα κοινοτικό κέντρο, ένα κέντρο ιππασίας, ηλιακούς καλυπτόμενους χώρους στάθμευσης αυτοκινήτων και ένα βιολογικό αγρόκτημα, το οποίο θα παρέχει όλα τα βότανα που η κοινότητα χρειάζεται καθώς και τουριστικά αξιοθέατα, όπως ένα πλανητάριο και ένα αμφιθέατρο με γρασίδι για τη φιλοξενία εκδηλώσεων.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...