ATHENS

Υπ. Οικονομικών: «Ναι» σε νέο δανειακό πακέτο!!!(Σιγά μην έλεγαν και όχι)!!!

Θετική είναι η ελληνική κυβέρνηση στην χορήγηση ενός νέου δανείου από την ευρωζώνη, θέτοντας ωστόσο έναν όρο. 


«Τα μέτρα που θα ζητηθούν να είναι διαρθρωτικού χαρακτήρα και όχι δημοσιονομικού», ανέφερε ανώτατος παράγοντας του υπουργείου Οικονομικών.

 Όπως σημείωσε πως δάνειο με νέα μέτρα και όρους που δεν θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτοί δεν είναι κάτι που θα προτιμήσει η κυβέρνηση. Αναφερόμενος στη συνάντηση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, του Γάλλου υπουργού Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί και στελεχών του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ στο περιθώριο του τελευταίου Eurogroup στις Βρυξέλλες ο ίδιος ξεκαθάρισε πως ήταν εν γνώσει της ελληνικής πλευράς.

 «Ήταν για το καλό της Ελλάδας», είπε. Υπενθυμίζεται πως το γερμανικό περιοδικό Spiegel, επικαλούμενο σχετικό έγγραφο, ανέφερε πως ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι διατεθειμένος να προτείνει ένα τρίτο πακέτο δανειακής βοήθειας προς την Ελλάδα και μάλιστα πριν από τις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου.

 Η χορήγηση ενός νέου δανειακού πακέτου 10 έως 20 δις ευρώ, σε περίπτωση που καταγραφεί δημοσιονομικό κενό και χρειαστεί περαιτέρω χρηματοδότηση, προκρίνεται έναντι ενός νέου κουρέματος, ενώ όπως σημειώνει το Spiegel στο δημοσίευμά του το νέο δανειακό πρόγραμμα θα συνδέεται με τον όρο, η ελληνική κυβέρνηση να υλοποιήσει με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα από ό,τι μέχρι τώρα το πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων.

 Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών Μάρτιν Κότχαους σχολιάζοντας το δημοσίευμα ανέφερε πως εφόσον είναι απαραίτητο ένα τρίτο δανειακό πακέτο θα δοθεί στην Ελλάδα στα μέσα του έτους. «Το εάν και το πως θα το γνωρίζουμε στα μέσα του έτους», δήλωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον απέκλεισε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους. 

Επιπλέον, σύμφωνα με έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Reuters, η γερμανική κυβέρνηση φέρεται να εξετάζει και μια «συντονισμένη εταιρική βοήθεια ανοικοδόμησης» για την Ελλάδα. 

 Στο εν λόγω έγγραφο, που έχει σταλεί από το υπουργείο Οικονομικών προς τα μέλη του ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, ο υφυπουργός Οικονομικών Στέφεν Κάμπετερ εξηγεί στους βουλευτές ότι «το υπουργείο Εξωτερικών έχει συμφωνήσει να αναλάβει τον συντονισμό μεταξύ των υπουργείων, καθώς μόνο με χρήματα δεν μπορεί να βοηθηθεί η χώρα».

 Όπως επισημαίνει η κυβέρνηση της Γερμανίας «υπό ξεκάθαρους όρους» είναι έτοιμη να μιλήσει για περαιτέρω δανειοδότηση της Ελλάδας. 



 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.