ATHENS

Οι τράπεζες «ωθούν» σε συγχωνεύσεις!!!

Όμιλος Πειραιώς: Προβλέπει μεγάλα επιχειρηματικά deals έως το καλοκαίρι - Χρηματοδοτήσεις μόνο σε βιώσιμα σχήματα... Μεγάλα επιχειρηματικά deals και μάλιστα έως το καλοκαίρι προβλέπει η Τράπεζα Πειραιώς, ΠΕΙΡ+3,59% μέσω συγχωνεύσεων που «υπαγορεύονται» από την ίδια την αγορά.


 Η ανάγκη μείωσης του λειτουργικού κόστους, η δημιουργία οικονομιών κλίμακος και η διευκόλυνση της τραπεζικής χρηματοδότησης θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις και ισχυρότερα σχήματα, επισημαίνει ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς, Χριστόδουλος Αντωνιάδης. 

Υπό το πρίσμα της αλλαγής του επιχειρηματικού χάρτη, σε μια διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει με ενεργό ρόλο των τραπεζών, η αγορά αναμένει την ανάδειξη νέων σχημάτων, τα οποία θα προκύψουν από συνενώσεις δυνάμεων, είσοδο νέων επενδυτικών κεφαλαίων και σαφώς από την εξυγίανση που λαμβάνει χώρα σε κλάδους και επιχειρήσεις με υψηλό δανεισμό. 

 Η παρέμβαση των τραπεζικών ομίλων είναι καίρια και θα γίνει εντονότερη το επόμενο διάστημα, στο πλαίσιο μιας πιο δυναμικής διαχείρισης των επιχειρηματικών χαρτοφυλακίων.

 Οι υποδείξεις της Τράπεζας της Ελλάδος -είναι ενδεικτικό ότι ο διοικητής Γιώργος Προβόπουλος έχει επανειλημμένως αναφερθεί σε ισχυρότερα και μεγαλύτερα επιχειρηματικά σχήματα-, όπως και η αναγκαιότητα του ίδιου του τραπεζικού συστήματος να επικεντρωθεί στη χρηματοδότηση του βιώσιμου και ανταγωνιστικού κομματιού της οικονομίας, δείχνουν το δρόμο, επισημαίνουν παράγοντες της αγοράς.



 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.