ATHENS

Παπαζάχος: Δεν αποκλείεται σεισμός 7 Ρίχτερ!!!!!!!!!

Την ανησυχία του για ενδεχόμενο νέου μεγάλου σεισμού στην Κεφαλονιά, εξέφρασε μιλώντας το πρωί στο Mega, ο ομότιμος καθηγητής Σεισμολογίας στο ΑΠΘ, Βασίλης Παπαζάχος, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να αποκλείσει κανείς ένα νέο σεισμό 7 Ρίχτερ. 


Κάλεσε την πολιτεία να προστατεύσει την περιοχή - όχι μόνο με προσωρινά μέτρα.

 Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μεσοπρόθεσμα μέτρα και ότι πρέπει να βρεθούν καταλύματα για τον κόσμο καθώς καλό είναι να μην μπουν στα σπίτια τους, αφού το συγκεκριμένο ρήγμα μπορεί να δώσει σεισμό ως και επτά Ρίχτερ εντός των επόμενων εβδομάδων ή μηνών.

 "Εγώ θα έβγαινα έξω από το σπίτι μου και θα καθόμουν στο κρύο. Είναι θέμα εβδομάδων ή και μηνών" ανέφερε ο κ. Παπαζάχος, τονίζοντας ότι γνωρίζει πως οι δηλώσεις του προκαλούν ανησυχία, αλλά "είναι πιο σημαντικές οι ανθρώπινες ζωές από τον τουρισμό" όπως είπε, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να δηλώσει όσα εκτιμά. 

 Σημείωσε ότι από τα έξι Ρίχτερ ως τα επτά Ρίχτερ η ενέργεια που εκλύεται είναι τριάντα φορές μεγαλύτερη. "Η Πολιτεία πρέπει να θεωρήσει τον μέγιστο σεισμό σαν δυνατό, για να μην διακινδυνεύσουν ζωές" τόνισε. 

 Δείτε το βίντεο...




 ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο.
Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.