Έρευνα με αφορμή το Φαρμακονήσι ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη!!!

Ουσιαστική διερεύνηση όλων των καταγγελιών για παράνομες πρακτικές θαλάσσιας ανάσχεσης και επαναπροώθησης αλλοδαπών, μεταξύ των οποίων και ατόμων που χρήζουν διεθνούς προστασίας ως αιτούντες άσυλο (πρόσφυγες), ζητά ο Συνήγορος του Πολίτη, με αφορμή την πρόσφατο, τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

 Ο Συνήγορος τονίζει δε ότι «στην περίπτωση του Φαρμακονησίου, ο πλήρης εσωτερικός έλεγχος μέσω ένορκης διοικητικής εξέτασης δεν δυσφημίζει το Λιμενικό Σώμα ούτε παραγνωρίζει τις πολλές περιπτώσεις διάσωσης ανθρώπων που κινδύνευσαν να πνιγούν κατά την παράνομη μεταφορά τους από θαλάσσης. 

Αντίθετα, θωρακίζει την υπηρεσία και το κύρος της ελληνικής Πολιτείας απέναντι σε φαινόμενα τυχόν παράτυπων ή παράνομων πρακτικών που, αν ισχύουν, πρέπει να αποκαλυφθούν και να απομονωθούν».

 Σημειώνει ότι τα συνεχώς διογκούμενα κύματα μεταναστών και προσφύγων από τα θαλάσσια σύνορα της χώρας πρέπει να αντιμετωπιστούν από την ελληνική Πολιτεία σε συνεργασία με τα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τρόπο που να διασφαλίζει την αποτελεσματική προστασία των αιτούμενων ασύλου ή ανθρωπιστικής βοήθειας, δεδομένης και της ανθρωπιστικής κρίσης στη Συρία.

 Κι επαναλαμβάνει την πάγια θέση του από το 2007, σχετικά με τις επαναπροωθήσεις αλλοδαπών οι οποίοι προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα στη χώρα, σύμφωνα με την οποία «η Ελλάδα θα πρέπει να εξετάζει ενδελεχώς κάθε υπόθεση σοβαρής καταγγελίας παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στους επίμαχους τομείς διοικητικής δράσης και να κοινοποιεί ικανοποιητικά πορίσματα ελέγχου στην κοινή γνώμη». 
ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Tο gaidouri.com δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο...Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του...
Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε...
Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το gaidouri.com ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει...